LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δηλώνει ότι μια στρατιωτική λύση στη Β. Κορέα θα ήταν μια «τραγωδία απίστευτης κλίμακας»

O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δηλώνει ότι μια στρατιωτική λύση στη Β. Κορέα θα ήταν μια «τραγωδία απίστευτης κλίμακας» Facebook Twitter
0

Η οποιαδήποτε στρατιωτική λύση στην κρίση της Βόρειας Κορέας θα αποτελούσε μια «τραγωδία απίστευτης κλίμακας» δήλωσε χθες ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, τονίζοντας πως η Ουάσιγκτον εργάζεται σε διεθνές επίπεδο για να βρει μια διπλωματική λύση.

 

Η Βόρεια Κορέα έχει αγνοήσει όλες τις εκκλήσεις για να περιορίσει το πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα, ακόμη κι εκείνες της Κίνας, την μόνη μεγάλη σύμμαχό της, με την Πιονγκγιάνγκ να χαρακτηρίσει νόμιμη αυτοάμυνα τα οπλικά προγράμματά της.

 

Η Πιονγκγιάνγκ έχει προχωρήσει σε σειρά πυρηνικών δοκιμών από τις αρχές του 2016, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αποκτήσει διηπειρωτικούς πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, που θα της επέτρεπαν να πλήξει το αμερικανικό έδαφος. Σε συνέχεια της κλιμάκωσης των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο την Κυριακή εκτόξευσε έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο.

 

«Θα συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε το θέμα», τόνισε ο Μάτις σε συνέντευξη Τύπου στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

 

«Αν καταλήξουμε σε μια στρατιωτική λύση, θα πρόκειται για μια τραγωδία απίστευτης κλίμακας. Για αυτό το λόγο η προσπάθειά μας είναι να συνεργαστούμε με τα Ηνωμένα Έθνη, με την Κίνα, την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα για να προσπαθήσουμε να βρούμε μια διέξοδο από αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου.

 

Τα σχόλια του Μάτις ήταν από τις πλέον σαφείς ενδείξεις μέχρι τώρα ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα επιδιώξει να εξαντλήσει όλες τις εναλλακτικές πριν στραφεί σε στρατιωτική δράση για να εξαναγκάσει την Πιονγκγιάνγκ να συμμορφωθεί.

 

Οι ΗΠΑ, που έχουν παρατάξει 28.500 στρατεύματα στην Νότια Κορέα για την φύλαξή της ενάντια στην απειλή της Βόρειας Κορέας, έχουν καλέσει την Κίνα να κάνει περισσότερα για να συγκρατήσει τον γείτονά της.

 

Ο Μάτις εμφανίστηκε να υπερασπίζεται τις πιο πρόσφατες προσπάθειες του Πεκίνου προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας ακόμη και κάποια θετικά βήματα από την πλευρά της Πιονγκγιάνγκ.

 

«Εκείνοι (σ.σ. η Βόρεια Κορέα) ξεκάθαρα δεν ακούν, αλλά φαίνεται να υπάρχει μια κάποια επιρροή των Κινέζων. Προφανώς και δεν είναι η ιδανική όταν εκτοξεύουν ένα πύραυλο», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, σε ερώτηση που του τέθηκε για τις πυρηνικές δοκιμές της Κυριακής.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM