Ο YouTuber Τζέιμς Τσαρλς παραδέχθηκε πως έστελνε μηνύματα σε ανήλικα αγόρια: «Ήμουν απελπισμένος»

Ο YouTuber Τζέιμς Τσαρλς παραδέχθηκε πως έστελνε μηνύματα σε ανήλικα αγόρια: «Ήμουν απελπισμένος» Facebook Twitter
0

Ο Τζέιμς Τσαρλς, σταρ του YouTube και διάσημος beauty vloggler, παραδέχθηκε ότι έστειλε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε δυο 16χρονα αγόρια.

«Κατανοώ πλήρως τις πράξεις μου και πώς είναι λάθος», είπε ο 21χρονος influencer σε βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube. 

Οι κατηγορίες εναντίον του Τσαρλς ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά μέσω social media , νωρίτερα φέτος.

Τον Φεβρουάριο, ο Τζέιμς Τσαρλς, που μετρά 26 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube, κατηγορήθηκε για παρενόχληση από έναν έφηβο, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε, λέγοντας πως φλέρταρε μαζί του επειδή νόμιζε ότι το αγόρι ήταν 18 ετών. 

Ο Τσαρλς έχει αρνηθεί τις προηγούμενες κατηγορίες, αλλά στο χθεσινό του βίντεο με τίτλο «Holding myself accountable», παραδέχθηκε το σφάλμα του. 

Συγκεκριμένα ανέφερε πως υπήρξαν δυο περιστατικά -ένα πέρυσι και ένα ακόμη πιο πρόσφατα- όπου έμαθε ότι το άτομο με το οποίο αντάλλαζε μηνύματα ήταν ανήλικο. 

«Αυτές οι συζητήσεις δεν έπρεπε να έχουν γίνει ποτέ», λέει στο διάρκειας 14 λεπτών βίντεο, ενώ παραδέχεται πως θα μπορούσε να τους ψάξει και σε άλλες πλατφόρμες social media και να ανακαλύψει την πραγματική ηλικία τους. 

Επίσης ζήτησε συγγνώμη από τα αγόρια και είπε πως θα «κρατηθεί εκτός social media» για λίγο προκειμένου να βρει χρόνο για να «επιμορφωθεί» σε τέτοια θέματα. 

«Είμαι απελπισμένος»

Το σκάνδαλο δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος beauty influencer πυροδοτεί διαμάχη. Το 2019 είχε κατηγορηθεί πως χρησιμοποιεί «φήμη και χρήματα στην προσπάθεια να χειραγωγήσει την σεξουαλικότητα κάποιους», κάτι που αρνήθηκε. 

Όταν απάντησε γιατί υπήρξε «απερίσκεπτος» σε παλαιότερες σχέσεις, είπε ότι οφείλεται στο ότι ήταν «απελπισμένος». 

Σε βίντεο όπου απαντά στις κατηγορίες του 2019, ο Τσαρλς υποσχέθηκε να είναι πιο προσεκτικός μελλοντικά. Ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός, λέει στο πιο πρόσφατο βίντεό του, άρχισε «να αγνοεί ξανά τα κόκκινα σημαιάκια». 

Ο 21χρονος κλείνει το βίντεο με την υπόσχεση να είναι πιο επιφυλακτικός στο μέλλον και να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς του στα social media σαν εφαρμογές γνωριμιών και ραντεβού. 

Κατηγορίες εναντίον πολλών YouTubers

Κατηγορίες -και συλλήψεις- για σεξουαλική παρενόχληση από YouTubers έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα και συχνότερες. 

Το 2019, το YouTube διέγραψε το κανάλι του τραγουδιστή Austin Jones, μετά την παραδοχή του πως αντάλλαζε βίντεο και εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου με ανήλικα κορίτσια. 

Ο YouTuber Τζέιμς Τσαρλς παραδέχθηκε πως έστελνε μηνύματα σε ανήλικα αγόρια: «Ήμουν απελπισμένος» Facebook Twitter
Ο 26χρονος μουσικός Austin Jones.

Ο David Dobrik, ένας από τους κορυφαίους Youtubers για το 2020 με έσοδα εκατομμυρίων, πρόσφατα είδε να γίνεται απονομισματοποίηση στο κανάλι του μετά τις κατηγορίες βιασμού από πρώην συνεργάτη. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM