ΤΩΡΑ

Ο Τζον Όλιβερ θέλει να αγοράσει ένα «δαιμονικό» άγαλμα μπανάνας που βανδαλίστηκε

Ο Τζον Όλιβερ θέλει να αγοράσει ένα «δαιμονικό» άγαλμα μπανάνας που βανδαλίστηκε Facebook Twitter
Φωτ.: Guardian.
0

Ο γνωστός κωμικός, Τζον Όλιβερ προθυμοποιήθηκε να αγοράσει ένα αμφιλεγόμενο άγαλμα μπανάνας που αποσύρθηκε από τους δρόμους της Μελβούρνης μετά από βανδαλισμό αγνώστων.  

Πρόκειται για μια ανθρωπόμορφη μπανάνα από υαλοβάμβακα ύψους 1,8 μέτρων που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη, Άνταμ Στόουν. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, το άγαλμα αποτελεί μια αναπαράσταση της ανθρώπινης ύβρεως απέναντι στην κλιματική αλλαγή.  

Το γλυπτό τοποθετήθηκε στη Rose Street με σκοπό, πέραν του συμβολισμού, να  επιβραδύνει την κυκλοφορία. Ωστόσο, μέσα σε λίγες μέρες ξεκίνησαν αντιδράσεις γύρω από την αισθητική του αγάλματος με αποκορύφωμα έναν άγνωστο ο οποίος προσπάθησε να το αποκεφαλίσει με ένα πριόνι. 

Το έργο τέχνης τελικά αποσύρθηκε σε αποθηκευτικό χώρο.  Στη θέση του τοποθετήθηκε μια μεγάλη κίτρινη γλάστρα με φυτά.

Η δήμαρχος της Γιάρρα στη Μελβούρνη, Σόφι Γουέιντ είπε ότι δεν ήταν διατεθειμένη να πουλήσει το άγαλμα στον Όλιβερ αλλά προθυμοποιήθηκε να του το δείξει από κοντά αν θέλει. 

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που ακούμε ότι ο Τζον Όλιβερ αγαπά το γλυπτό μας αλλά με λύπη λέω ότι η πόλη της Γιάρρα δεν είναι ακόμα έτοιμη να το αποχωριστεί», είπε χαρακτηριστικά. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ