Ο Τζάρεντ Κούσνερ, που διετέλεσε υψηλόβαθμος σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει την ίδρυση επενδυτικής εταιρείας τους επόμενους μήνες, κίνηση που θα τον απομακρύνει από την πολιτική για το προσεχές μέλλον, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση αυτού του πλάνου. 

 

Ο 40χρονος γαμπρός του πρώην προέδρου, ο οποίος διετέλεσε υψηλόβαθμος σύμβουλος στον Λευκό Οίκο επί Τραμπ, είναι στην τελική ευθεία για την ίδρυση της επενδυτικής εταιρείας Affinity Partners, η έδρα της οποίας θα είναι στο Μαϊάμι. 

 

Ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ επίσης σκοπεύει να ανοίξει γραφείο στο Ισραήλ, για να επιδιώξει επενδύσεις στην περιοχή με στόχο τη σύνδεση της οικονομίας του Ισραήλ με την Ινδία, τη Βόρεια Αφρική και τον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters. 

 

Οι πηγές αυτές δεν είχαν πληροφορίες για πιθανούς επενδυτές, ενώ σημείωσαν ότι η εταιρεία είναι ακόμη σε φάση σχεδιασμού. 

 

Ο Κούσνερ πέρασε τους τελευταίους έξι μήνες με την οικογένειά του στο Μαϊάμι, γράφοντας ένα βιβλίο για την εμπειρία του στον Λευκό Οίκο, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου. 

 

Στο πλαίσιο του ρόλου του ως συμβούλου ο 40χρονος βοήθησε να επιτευχθούν συμφωνίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Σουδάν και το Μαρόκο. Επίσης, βοήθησε στη διαπραγμάτευση μιας νέας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά. 

 

Σύμφωνα με τις δύο πηγές, ο Κούσνερ παραμένει κοντά με τον πεθερό του, αλλά επιστρέφοντας στον ιδιωτικό τομέα- έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Kushner Companies- απομακρύνεται από την πολιτική για το προσεχές μέλλον.