Ο Τραμπ ζητά λιγότερη επιείκεια απέναντι στους υπόπτους για ναρκωτικά και ο διευθυντής της Δίωξης αντιδρά

Ο Τραμπ ζητά λιγότερη επιείκεια απέναντι στους υπόπτους για ναρκωτικά και ο διευθυντής της Δίωξης αντιδρά Facebook Twitter
0

Ο ασκών καθήκοντα διευθυντή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ για την προτροπή του Αμερικανού προέδρου προς αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόµου να μην «και πολύ επιεικείς» με τους υπόπτους που συλλαμβάνουν.


Ο διευθυντής της DEA Τσακ Ρόζενμπεργκ κάλεσε τους αξιωματούχους της υπηρεσίας να επιδεικνύουν «σεβασμό και συμπόνια», σημειώνοντας ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένος να εκφραστεί ανοιχτά σε αυτή την περίπτωση που «κάτι είναι λάθος».


Ο Ρόζενμπεργκ έστειλε ένα email σε όλα τα μέλη της υπηρεσίας το Σάββατο, μία μέρα μετά την ομιλία που παραχώρησε ο Τραμπ σε αξιωματούχους στο Μπρέντγουντ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεψε τους αξιωματούχους, ως μέρος μιας σκληρότερης στάσης εναντίον των υπόπτων, να εγκαταλείψουν πρακτικές όπως να προστατεύουν το κεφάλι του υπόπτου όταν τον τοποθετούν μέσα στο περιπολικό.


Αυτή η σύσταση του Τραμπ συγκέντρωσε κριτική από πολλές τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ανάμεσά τους και του Ρόζενμπεργκ.


«Γράφω επειδή έχουμε μια υποχρέωση να εκφραζόμαστε ανοιχτά όταν κάτι είναι λάθος», ανέφερε ο επικεφαλής της DEA στο ηλεκτρονικό του μήνυμα. «Ο πρόεδρος, σε παρατηρήσεις που διατύπωσε χθες στην Νέα Υόρκη, ενέκρινε συμπεριφορές κατάχρησης εξουσίας της αστυνοµίας, αναφορικά με την μεταχείριση ατόμων που συλλαμβάνονται από δυνάμεις επιβολής του νόμου», τόνισε.


Ο Ρόζενμεργκ, που είχε διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο πρώτος επικεφαλής ομοσπονδιακής υπηρεσίας που ασκεί ανοιχτά κριτική στον πρόεδρο Τραμπ για τοποθετήσεις του.


Ο Τσακ Κάντερμπερι, πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου αστυνομικών της χώρας, υποστήριξε με ανακοίνωσή του το Σάββατο ότι τα σχόλια Τραμπ ερμηνεύθηκαν «υπερβολικά κατά γράμμα» από τα μέσα ενημέρωσης.


Ο διευθυντής της DEA δήλωσε πως δεν επιδιώξει να προωθήσει καμία πολιτική ατζέντα, αλλά ήθελε να υπενθυμίσει στους αξιωματούχους της υπηρεσίας που διευθύνει τις βασικές τους αρχές, όπως την λογοδοσία, την πολυμορφία και την εντιμότητα.


«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο μεταχειριζόμαστε όσους αντιμετωπίζουμε στην δουλειά μας: θύματα, αυτόπτες μάρτυρες, υπόπτους και κατηγορούμενους. Αυτό είμαστε», ανέφερε στο μήνυμά του.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM