Ο Τραμπ ζητά λιγότερη επιείκεια απέναντι στους υπόπτους για ναρκωτικά και ο διευθυντής της Δίωξης αντιδρά

Ο Τραμπ ζητά λιγότερη επιείκεια απέναντι στους υπόπτους για ναρκωτικά και ο διευθυντής της Δίωξης αντιδρά Facebook Twitter
0

Ο ασκών καθήκοντα διευθυντή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ για την προτροπή του Αμερικανού προέδρου προς αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόµου να μην «και πολύ επιεικείς» με τους υπόπτους που συλλαμβάνουν.


Ο διευθυντής της DEA Τσακ Ρόζενμπεργκ κάλεσε τους αξιωματούχους της υπηρεσίας να επιδεικνύουν «σεβασμό και συμπόνια», σημειώνοντας ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένος να εκφραστεί ανοιχτά σε αυτή την περίπτωση που «κάτι είναι λάθος».


Ο Ρόζενμπεργκ έστειλε ένα email σε όλα τα μέλη της υπηρεσίας το Σάββατο, μία μέρα μετά την ομιλία που παραχώρησε ο Τραμπ σε αξιωματούχους στο Μπρέντγουντ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεψε τους αξιωματούχους, ως μέρος μιας σκληρότερης στάσης εναντίον των υπόπτων, να εγκαταλείψουν πρακτικές όπως να προστατεύουν το κεφάλι του υπόπτου όταν τον τοποθετούν μέσα στο περιπολικό.


Αυτή η σύσταση του Τραμπ συγκέντρωσε κριτική από πολλές τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ανάμεσά τους και του Ρόζενμπεργκ.


«Γράφω επειδή έχουμε μια υποχρέωση να εκφραζόμαστε ανοιχτά όταν κάτι είναι λάθος», ανέφερε ο επικεφαλής της DEA στο ηλεκτρονικό του μήνυμα. «Ο πρόεδρος, σε παρατηρήσεις που διατύπωσε χθες στην Νέα Υόρκη, ενέκρινε συμπεριφορές κατάχρησης εξουσίας της αστυνοµίας, αναφορικά με την μεταχείριση ατόμων που συλλαμβάνονται από δυνάμεις επιβολής του νόμου», τόνισε.


Ο Ρόζενμεργκ, που είχε διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο πρώτος επικεφαλής ομοσπονδιακής υπηρεσίας που ασκεί ανοιχτά κριτική στον πρόεδρο Τραμπ για τοποθετήσεις του.


Ο Τσακ Κάντερμπερι, πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου αστυνομικών της χώρας, υποστήριξε με ανακοίνωσή του το Σάββατο ότι τα σχόλια Τραμπ ερμηνεύθηκαν «υπερβολικά κατά γράμμα» από τα μέσα ενημέρωσης.


Ο διευθυντής της DEA δήλωσε πως δεν επιδιώξει να προωθήσει καμία πολιτική ατζέντα, αλλά ήθελε να υπενθυμίσει στους αξιωματούχους της υπηρεσίας που διευθύνει τις βασικές τους αρχές, όπως την λογοδοσία, την πολυμορφία και την εντιμότητα.


«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο μεταχειριζόμαστε όσους αντιμετωπίζουμε στην δουλειά μας: θύματα, αυτόπτες μάρτυρες, υπόπτους και κατηγορούμενους. Αυτό είμαστε», ανέφερε στο μήνυμά του.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM