Ο Τραμπ θα μειώσει την οικονομική βοήθεια σε Γουατεμάλα, Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ

Ο Τραμπ θα μειώσει την οικονομική βοήθεια σε Γουατεμάλα, Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε, σήμερα, ότι οι ΗΠΑ θα μειώσουν τη βοήθεια που χορηγούν στη Γουατεμάλα, στην Ονδούρα και στο Ελ Σαλβαδόρ, σε αντίποινα για τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την απογοήτευσή του επειδή οι χώρες αυτές δεν αποδείχθηκαν ικανές «να εμποδίσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να εισέλθουν παρανόμως στις Ηνωμένες Πολιτείες».


«Θα αρχίσουμε να κόβουμε ή να μειώνουμε σημαντικά την τεράστια διεθνή βοήθεια που τους χορηγούμε», ανέφερε ο Τραμπ σε μήνυμά του στον, προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν, χθες, ότι άνοιξαν τα σύνορά τους σε γυναίκες και παιδιά μετανάστες.

Στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για πολίτες της Ονδούρας που περιμένουν πάνω σε μία συνοριακή γέφυρα με τη Γουατεμάλα, με την ελπίδα να περάσουν στις ΗΠΑ.

Ο πρεσβευτής του Μεξικού στη Γουατεμάλα, Λουίς Μανουέλ Λόπες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι μετανάστες αυτοί θα καταγραφούν από την Υπηρεσία Μετανάστευσης του Μεξικού και στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε καταλύματα στην Ταπατσούλα, στο κεντρικό Μεξικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΙΣΡΑΗΛ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

Διεθνή / Το Ισραήλ κατεδαφίζει εγκατάσταση υπηρεσίας του ΟΗΕ για Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Ιερουσαλήμ

Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη σύγκρουση του Ισραήλ με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί για διασυνδέσεις με τη Χαμάς.
THE LIFO TEAM