Ο Τραμπ τα έβαλε με την Goodyear- Γιατί κάλεσε σε μποϊκοτάζ

Ο Τραμπ τα έβαλε με την Goodyear- Γιατί κάλεσε σε μποϊκοτάζ Facebook Twitter
ΕPA
0

«Μέτωπο» με την Goodyear άνοιξε ο Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της βιομηχανίας ελαστικών, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στον κανονισμό της Goodyear που απαγορεύει τα ρούχα με πολιτικά συνθήματα- μεταξύ άλλων και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ- στον χώρο εργασίας.

«Μην αγοράζετε ελαστικά Goodyear. Ανακοίνωσαν απαγόρευση των καπέλων MAGA», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στο σύνθημά του «Make America Great Again», το οποίο κοσμεί καπέλα τα οποία φορούν συχνά οι υποστηρικτές του. Μετά την ανάρτησή Ντόναλντ Τραμπ, η μετοχή της Goodyear- η μεγαλύτερη εταιρεία ελαστικών της Βόρειας Αμερικής- κατέγραψε πτώση 4,2%.


«Για να είμαστε ξεκάθαροι, η μακροχρόνια εταιρική πολιτική μας είναι ότι η Goodyear έχει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης ή διακρίσεων», ανέφερε από την πλευρά της η εταιρεία σε ανάρτηση στο Twitter. Για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, από τους υπαλλήλους ζητείται να απέχουν «από εκφράσεις στήριξης στην πολιτική καμπάνια οποιουδήποτε υποψηφίου ή πολιτικού κόμματος στον χώρο εργασίας, όπως και σε οποιεσδήποτε μορφές υποστήριξης που έρχονται σε ρήξη με το πεδίο της φυλετικής δικαιοσύνης και των ζητημάτων ισότητας», ανέφερε ακόμη η εταιρεία.

Το ζήτημα προέκυψε έπειτα από υλικό που φέρεται να είναι από εκπαίδευση στην Goodyear στο Κάνσας. Σε αυτή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έγινε ενημέρωση στους εργαζομένους για το ποια μηνύματα μπορούν να χρησιμοποιούν στον χώρο εργασίας τους. Στην κατηγορία των «αποδεκτών» είναι τα Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετρούν») και ΛΟΑΔ. Αντιθέτως, θεωρούνται απαράδεκτα τα συνθήματα Blue Lives Matter (κίνημα υπέρ της αστυνομίας) και All Lives Matter («Όλες οι ζωές μετρούν», το χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Τραμπ σε αντιδιαστολή προς το κίνημα Black Lives Matter) καθώς επίσης και τα ενδύματα με το σύνθημα MAGA του Τραμπ ή οποιοδήποτε άλλο πολιτικό μήνυμα.

Με πληροφορίες από Reuters, AΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ