Ο Τραμπ προσκλήθηκε και θα επισκεφτεί τη βασίλισσα Ελισάβετ στη Βρετανία

Ο Τραμπ προσκλήθηκε και θα επισκεφτεί τη βασίλισσα Ελισάβετ στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Η οικοδόμηση στρατιωτικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών της Βρετανίας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι και του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μαζί με τον Τραμπ, μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Οβάλ Γραφείο, η Τερέζα Μέι είπε ότι το Λονδίνο εξετάζει το πώς θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και ότι συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε να καταστούν ευκολότερες οι εμπορικές συναλλαγές.

Αναφερόμενη στο ΝΑΤΟ, η πρωθυπουργός είπε ότι και οι δύο χώρες αναγνωρίζουν την αξία του και διατηρούν τη δέσμευσή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος Τραμπ, με τη σειρά του, υποσχέθηκε ότι «θα στηρίζει 100%» το ΝΑΤΟ, μολονότι το έχει επικρίνει πολλές φορές και πρόσφατα το χαρακτήρισε «παρωχημένο».

Πρόσθεσε όμως ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξοπλιστεί ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τον κυβερνοπόλεμο και ότι η ίδια θα προσπαθήσει να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Συμμαχίας.

Στις επαφές που είχε με τον Τραμπ η Μέι είπε ότι συζητήθηκε επίσης η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και είπε ότι εντείνονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών στον κυβερνοχώρο.

Για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, η πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει πως θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι η Μόσχα να εφαρμόσει τις συνθήκες του Μινσκ.

Σχολιάζοντας τις σχέσεις μεταξύ της ίδιας και του προέδρου Τραμπ, η Μέι είπε ότι «θα υπάρξουν φορές που θα διαφωνεί» μαζί του, όμως η ειδική σχέση των δύο χωρών σημαίνει ότι η συζήτηση είναι ανοιχτή και ειλικρινής. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία οι δύο χώρες συμφωνούν και ότι «ακούει τον πρόεδρο και ο πρόεδρος ακούει εμένα».

Μάλιστα, η Τερέζα Μέι αποκάλυψε επίσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί τη Βρετανία εντός του έτους και ο Αμερικανός πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Διεθνή / Το δίλημμα της αεράμυνας της Ευρώπης: Μπορεί ένα γαλλο-ιταλικό σύστημα να ανταγωνιστεί τους Patriot;

Η Γαλλία και η Ιταλία προωθούν το νέο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T NG, αμφισβητώντας την κυριαρχία των αμερικανικών Patriot - Μπορεί η Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ στην άμυνα;
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Διεθνή / Διπλωματικός αγώνας δρόμου πριν γενικευτεί ο πόλεμος: Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία συναντούν τον Ιρανό ΥΠΕΞ

Η Ευρώπη αναλαμβάνει πρωτοβουλία εν μέσω αμερικανικής αμφιταλάντευσης - Ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
LIFO NEWSROOM
ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Διεθνή / ΟΗΕ: Το Ιράν εκτέλεσε 975 άτομα το 2024 – Ο υψηλότερος αριθμός εδώ και μία δεκαετία

Περισσότεροι από τους μισούς εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ η έκθεση επισημαίνει και δυσανάλογα υψηλό ποσοστό μειονοτήτων μεταξύ των θυμάτων
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η βόβμα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Διεθνή / Τι είναι η βόμβα «bunker buster» που κάνει τον Τραμπ να αμφιβάλλει για την επίθεση στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι η ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν θα είχε νόημα μόνο αν υπάρχει εγγύηση πως μπορεί να εξουδετερώσει την υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντόου
LIFO NEWSROOM
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM