Ο Τραμπ καταργεί ό,τι θέσπισε η Μισέλ Ομπάμα: Επιστρέφουν οι πίτσες και οι τηγανητές πατάτες στα σχολεία

Ο Τραμπ καταργεί ό,τι θέσπισε η Μισέλ Ομπάμα: Επιστρέφουν οι πίτσες και οι τηγανητές πατάτες στα σχολεία Facebook Twitter
Επιστρέφουν τα μπέργκερ και οι πίτσες στα σχολικά μενού, σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση.
2

Νέους κανόνες που αφορούν τα σχολικά γεύματα προωθεί η αμερικανική διοίκηση, καταργώντας ουσιαστικά την πολιτική υγιεινών μενού που είχε προωθήσει η Μισέλ Ομπάμα.

Οι νέες προτάσεις θα επιτρέπουν στα σχολεία «μεγαλύτερη ευελιξία, επειδή αυτά ξέρουν καλύτερα τα παιδιά», τόνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Γεωργίας.

Ο υφυπουργός Γεωργίας υπογράμμισε πως τα νέα πρότυπα μενού σχεδιάστηκαν από την υπηρεσίας Τροφίμων και Διατροφής. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, θα επιτρέπεται στα σχολεία να μειώσουν τις ποσότητες λαχανικών και φρούτων στα σχολικά γεύματα και να πουλούν περισσότερη πίτσα, χάμπουργκερ και τηγανιτές πατάτες στους μαθητές. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση διατροφικών προγραμμάτων σε 99.000 σχολεία και περίπου 30 εκατομμύρια μαθητές, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ.

Κάποιοι δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν την ειρωνία τού ότι οι ανακοινώσεις αυτές έγινε στα 56α γενέθλια της πρώην Πρώτης Κυρίας, Μισέλ Ομπάμα, η οποία κατά τη διάρκεια των οκτώ χρόνων της στο Λευκό Οίκο είχε αφιερωθεί στην εκστρατεία της υγιεινής διατροφής και άσκησης, στο πλαίσιο πρόληψης κατά της παιδικής παχυσαρκίας.

Τις εξελίξεις στην αλλαγή των σχολικών γευμάτων επηρέασαν και τα λόμπι τροφίμων - όπως η βιομηχανία πατάτας - που εδώ και καιρό πίεζαν για τη χαλάρωση των όσων εφαρμόστηκαν κατά τη θητεία Ομπάμα και προέβλεπαν περισσότερα τρόφιμα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά στα σχολικά γεύματα.

Πολλοί φοβούνται πως τα νέα προτεινόμενα μέτρα, αν οριστικοποιηθούν, θα ανοίξουν το δρόμο στα παιδιά «να επιλέγουν πίτσα, μπέργκερ, τηγανητές πατάτες και άλλα τρόφιμα θερμιδογόνα, με κορεσμένα λιπαρά, πλούσια σε αλάτι, αντί για ισορροπημένα γεύματα».

Με πληροφορίες από Guardian/Washinghton Post

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Έλληνα πρόσεξε τι θα σχολιάσεις. Σε μια χώρα σωστό περιβόλι είναι φοβερό το ποσό μαλωμενα είναι τα παιδιά μας με το φρούτα και τα λαχανικά. Είναι δε, τεράστιο το ποσοστό των ανθρώπων που δεν δέχονται να φάνε άλλο από κρέας, που θεωρούν παρακατιανό φαγητο τα όσπρια κι έτσι μεγαλώνουν και τα παιδιά τους.