Ο Τραμπ καταργεί ό,τι θέσπισε η Μισέλ Ομπάμα: Επιστρέφουν οι πίτσες και οι τηγανητές πατάτες στα σχολεία

Ο Τραμπ καταργεί ό,τι θέσπισε η Μισέλ Ομπάμα: Επιστρέφουν οι πίτσες και οι τηγανητές πατάτες στα σχολεία Facebook Twitter
Επιστρέφουν τα μπέργκερ και οι πίτσες στα σχολικά μενού, σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση.
2

Νέους κανόνες που αφορούν τα σχολικά γεύματα προωθεί η αμερικανική διοίκηση, καταργώντας ουσιαστικά την πολιτική υγιεινών μενού που είχε προωθήσει η Μισέλ Ομπάμα.

Οι νέες προτάσεις θα επιτρέπουν στα σχολεία «μεγαλύτερη ευελιξία, επειδή αυτά ξέρουν καλύτερα τα παιδιά», τόνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Γεωργίας.

Ο υφυπουργός Γεωργίας υπογράμμισε πως τα νέα πρότυπα μενού σχεδιάστηκαν από την υπηρεσίας Τροφίμων και Διατροφής. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, θα επιτρέπεται στα σχολεία να μειώσουν τις ποσότητες λαχανικών και φρούτων στα σχολικά γεύματα και να πουλούν περισσότερη πίτσα, χάμπουργκερ και τηγανιτές πατάτες στους μαθητές. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση διατροφικών προγραμμάτων σε 99.000 σχολεία και περίπου 30 εκατομμύρια μαθητές, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ.

Κάποιοι δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν την ειρωνία τού ότι οι ανακοινώσεις αυτές έγινε στα 56α γενέθλια της πρώην Πρώτης Κυρίας, Μισέλ Ομπάμα, η οποία κατά τη διάρκεια των οκτώ χρόνων της στο Λευκό Οίκο είχε αφιερωθεί στην εκστρατεία της υγιεινής διατροφής και άσκησης, στο πλαίσιο πρόληψης κατά της παιδικής παχυσαρκίας.

Τις εξελίξεις στην αλλαγή των σχολικών γευμάτων επηρέασαν και τα λόμπι τροφίμων - όπως η βιομηχανία πατάτας - που εδώ και καιρό πίεζαν για τη χαλάρωση των όσων εφαρμόστηκαν κατά τη θητεία Ομπάμα και προέβλεπαν περισσότερα τρόφιμα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά στα σχολικά γεύματα.

Πολλοί φοβούνται πως τα νέα προτεινόμενα μέτρα, αν οριστικοποιηθούν, θα ανοίξουν το δρόμο στα παιδιά «να επιλέγουν πίτσα, μπέργκερ, τηγανητές πατάτες και άλλα τρόφιμα θερμιδογόνα, με κορεσμένα λιπαρά, πλούσια σε αλάτι, αντί για ισορροπημένα γεύματα».

Με πληροφορίες από Guardian/Washinghton Post

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Έλληνα πρόσεξε τι θα σχολιάσεις. Σε μια χώρα σωστό περιβόλι είναι φοβερό το ποσό μαλωμενα είναι τα παιδιά μας με το φρούτα και τα λαχανικά. Είναι δε, τεράστιο το ποσοστό των ανθρώπων που δεν δέχονται να φάνε άλλο από κρέας, που θεωρούν παρακατιανό φαγητο τα όσπρια κι έτσι μεγαλώνουν και τα παιδιά τους.