Ο Τραμπ καταδικάζει την έρευνα σε βάρος του- «Ούτε έγκλημα ούτε πλημμέλημα»

Ο Τραμπ καταδικάζει την έρευνα σε βάρος του- «Ούτε έγκλημα ούτε πλημμέλημα» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

«Ούτε έγκλημα ούτε πλημμέλημα» είπε ο Ντόνλαντ Τραμπ για την έρευνα εναντίον του που ενδέχεται να οδηγήσει στην δίωξή του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διακήρυξε την αθωότητά του κατά την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, στο Γουέικο του Τέξας.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πριν από μέρες ότι επίκεται η σύλληψή του για την υπόθεση χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, με αντάλλαγμα τη σιωπή της, λίγο καιρό πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης υπό την αιγίδα και την καθοδήγηση του υπουργείου Αδικίας (το υπουργείο Δικαιοσύνης) στην Ουάσινγκτον, με ερεύνησε για κάτι που δεν αποτελεί ούτε κακούργημα ούτε πλημμέλημα», είπε ο Τραμπ ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στο Τέξας.

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον συμβολισμό της επιλογής του Γουέικο για την προεκλογική συγκέντρωση.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ συνηθίζει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα ενός «κυνηγιού μαγισσών».

Σημειώνεται ότι η πόλη Γουέικο, των περίπου 130.000 κατοίκων, παραμένει συνδεδεμένη με την αντικυβερνητική, θρησκευτική αίρεση των Δαβιδιανών.

Την άνοιξη του 1993, επί 51 ημέρες ο κόσμος παρακολουθούσε την πολιορκία από το FBI ενός αγροκτήματος στο οποίο είχαν ταμπουρωθεί ένοπλοι υποστηρικτές του ηγέτη της αίρεσης των Δαβιδιανών, του Ντέιβιντ Κορές.

Εβδομήντα έξι μέλη της αίρεσης, ανάμεσά τους 20 παιδιά, σκοτώθηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ράντσο μετά την έφοδο των αμερικανικών δυνάμεων ασφαλείας. Τέσσερις αστυνομικοί έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Η τραγωδία αυτή θεωρείται ορόσημο για την ακροδεξιά στις ΗΠΑ.

Η προεκλογική συγκέντρωση στο Γουέικο του Τέξας προσέφερε στον Ντόναλντ Τραμπ μια ευκαιρία να δώσει νέα ώθηση στην εκστρατεία του, η οποία δεν έχει ακόμη ιδιαίτερη δυναμική, αν και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει το χρίσμα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Ωστόσο μέρος της δεξιάς, και κυρίως οι πλούσιοι δωρητές, έχουν στραφεί προς έναν άλλο πολιτικό, τον 44χρονο Ρον ΝτεΣάντις, που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, αλλά αναμένεται να είναι ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM