Ο Τραμπ καλεί το Ισραήλ «να μείνει δυνατό» μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του

Ο Τραμπ καλεί το Ισραήλ «να μείνει δυνατό» μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του Facebook Twitter
0

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέπληξε, μέσω twitter, την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα για τη στάση που τηρεί απέναντι στο Ισραήλ. Οι δηλώσεις έγιναν λίγη ώρα πριν από την ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναφορικά με το ζήτημα της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.


«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αφήνουμε να αντιμετωπίζεται το Ισραήλ με τέτοια πλήρη περιφρόνηση και ασέβεια. Κάποτε είχαν ένα μεγάλο φίλο στις ΗΠΑ, όμως...», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter. «Όχι πλέον. Η αρχή του τέλους ήταν η φρικτή συμφωνία με το Ιράν και τώρα αυτό (ο ΟΗΕ)! Ισραήλ, μείνε δυνατό, η 20ή Ιανουαρίου έρχεται γρήγορα!», συνέχισε, αναφερόμενος στην ημερομηνία που θα αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντά του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σόρος, ο Μασκ και οι «μεγάλες ιδέες» που προωθούν

LiFO politics / Ο Σόρος, ο Μασκ και οι «μεγάλες ιδέες» που προωθούν

Ο Τζορτζ Σόρος και ο Ίλον Μασκ βάζουν τα λεφτά τους ο καθένας στην προώθηση της δικής του «μεγάλης ιδέας» παγκοσμίως, λέει στο podcast LiFO Politics ο διεθνολόγος και γεωστρατηγικός αναλυτής, Βασίλης Κοψαχείλης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ