Ο Τραμπ εξετάζει να διαγράψει κινεζικές εταιρείες από τα αμερικανικά δικαστήρια

Ο Τραμπ εξετάζει να διαγράψει κινεζικές εταιρείες από τα αμερικανικά δικαστήρια Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο διαγραφής κινεζικών εταιριών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια, δήλωσαν χθες τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα,.

Η κίνηση αυτή ενδέχεται να κλιμακώσει ραγδαία την ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Η κίνηση αυτή θα εντασσόταν σε μια ευρύτερη προσπάθεια να περιοριστούν οι αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρίες, είπαν δύο από τις πηγές. Μια από τις πηγές δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα των αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια αναφορικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν πτώση μετά την είδηση, που έγινε γνωστή μερικές ημέρες πριν από τους εορτασμούς για την 70ή επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας την 1η Οκτωβρίου. Οι μετοχές της Alibaba έκλεισαν με πτώση 5,15%, της JD.com υποχώρησαν κατά 5,95% και της Baidu κατά 3,67%. Δεν ήταν σαφές πώς ακριβώς θα μπορούσε να γίνει η διαγραφή αυτή, σημειώνεται στο δημοσίευμα του Reuters.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM