Ο Τραμπ δεν θα διαπραγματευτεί το θέμα της μετανάστευσης αν δεν υπάρξει επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών

Ο Τραμπ δεν θα διαπραγματευτεί το θέμα της μετανάστευσης αν δεν υπάρξει επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το θέμα της μετανάστευσης μέχρι οι Δημοκρατικοί συμφωνήσουν στην ομαλή επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής διοίκησης, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του.

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε, η Σάρα Σάντερς επισήμανε ότι: «Ο πρόεδρος δεν θα διαπραγματευτεί τη μεταναστευτική μεταρρύθμιση έως οι Δημοκρατικοί σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια και η κυβέρνηση» ξεκινήσει να επαναλειτουργεί ομαλά.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι προκάλεσαν τη μερική αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής διοίκησης από πολιτική ιδιοτέλεια κι ενώ οι συζητήσεις ξεκινούν εκ νέου στη Γερουσία με την ελπίδα άρσης του αδιεξόδου.

«Είναι η πρώτη επέτειος της προεδρίας μου και οι Δημοκρατικοί ήθελαν να μου κάνουν ένα ωραίο δώρο» έγραψε σε σαρκαστικό τόνο ο Τραμπ σε μια σειρά tweet που έστειλε το πρωί, εκφράζοντας την οργή του για την εξέλιξη των συνομιλιών με αντικείμενο τον προϋπολογισμό.

Την ίδια ώρα στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και σε πολλές αμερικανικές πόλεις, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους για να τιμήσουν την επέτειο ενός έτους από την "Πορεία των Γυναικών", των μαζικών κινητοποιήσεων που είχαν οργανωθεί πριν από έναν χρόνο μετά την ορκωμοσία του Τραμπ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ