Ο Τραμπ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη το πρωί - Λίγο πριν την ορκωμοσία Μπάιντεν

Ο Τραμπ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη το πρωί - Λίγο πριν την ορκωμοσία Μπάιντεν Facebook Twitter
Ο Τραμπ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο την Τετάρτη το πρωί (EPA)
0

Ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φύγει από την Ουάσιγκτον την Τετάρτη το πρωί, πριν την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της διοίκησης.

Ο Τραμπ, όπως αναφέρει η Washington Post, είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι δεν θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του διαδόχου του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, σπάζοντας την παράδοση δεκαετιών.

Ο Μπάιντεν σχολιάζοντας την είδηση αυτή είχε πει πως είναι η πρώτη φορά που συμφωνεί με απόφαση του Τραμπ.

Ο Μπάιντεν, από την άλλη, σκοπεύσει σήμερα να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση του κορωνοϊού, στο πλαίσιο προγραμματισμένης ομιλίας του στο Wilmington, Del., αναφορικά με την διανομή εμβολίων. Αυτό συμβαίνει δε,  μια ημέρα μετά τον χαρακτηρισμό των χειρισμών της διοίκησης Τραμπ ως «θλιβερή αποτυχία».

Την ίδια ώρα ομάδα ανακριτών από τα τμήματα Δικαιοσύνης, Άμυνας, Εσωτερικών και Εσωτερικής Ασφάλειας θα ερευνήσουν πώς προετοιμάστηκαν και πώς ανταποκρίθηκαν οι αξιωματικοί της ασφαλείας στο συλλαλητήριο υπέρ του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου που κατέληξε σε μια θανατηφόρα εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Οι γενικοί επιθεωρητές θα επανεξετάσουν τι γνώριζαν και πώς προετοιμάστηκαν για εκείνη την ημέρα, μαζί με τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια των ταραχών, σύμφωνα με δελτία τύπου.

Μετά τις εικόνες από την εισβολή στο Καπιτώλιο υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το πώς ένα τόσο σημαντικό κυβερνητικό κτίριο, με τόσες πολλές υπηρεσίες ασφαλείας διαθέσιμες για βοήθεια, κατάφερε να «πέσει» από τον όχλο που είχε παροτρύνει ο πρόεδρος Τραμπ προκειμένου να ανατρέψει την ανακήρυξη της νίκης Μπάιντεν.

Η επανεξέταση ανακοινώθηκε καθώς η πρωτεύουσα του έθνους βρίσκεται υπό αυξανόμενη παρουσία ασφαλείας που αποσκοπεί στην αποτροπή περαιτέρω βίαιων περιστατικών αυτό το Σαββατοκύριακο ή κατά την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη.

Κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας σφραγίζουν δρόμους και ορισμένους μεγάλους δημόσιους χώρους με την ελπίδα να αποτρέψουν την επανάληψη του χάους της περασμένης εβδομάδας.

Με πληροφορίες της Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Διεθνή / ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε παύση των αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη, καθώς οι Χούτι υποσχέθηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία. Το Ομάν επιβεβαιώνει συμφωνία για αποκλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Διεθνή / Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Η ανακοίνωση για νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα φέρνει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς σχεδιάζεται μόνιμη παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα - Τι σημαίνει αυτό για την παύση πυρός, τους ομήρους και το μέλλον της περιοχής;
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 26 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ