Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ την κάλεσε δημοσίως, για μία ακόμη φορά, να συμφιλιωθούν, αλλά εκτόξευσε νέα πυρά κατά της κόρης του και του συζύγου της, πρίγκιπα Χάρι. 

 

Ο Τόμας Μαρκλ ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να δίνει συνεντεύξεις μέχρι να του μιλήσει η κόρη του, χαρακτήρισε παιδαριώδη την κατάσταση ανάμεσά τους, ενώ κατηγόρησε την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι ότι τα κάνουν όλα «για τα λεφτά». 

 

Μιλώντας στο ITV, ρωτήθηκε αν οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις που παραχωρεί είναι ο μόνος τρόπος που έχει για να επικοινωνήσει με την Μέγκαν Μαρκλ. 

 

«Το έχω κάνει αρκετά σαφές ότι μέχρι να μου μιλήσει, θα συνεχίσω να το κάνω αυτό», απάντησε και συμπλήρωσε ότι θα κάνει μία τέτοια εμφάνιση τον μήνα, αν μπορεί και τελικά «αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να μου μιλάει». «Αυτό είναι υπερβολικά παιδαριώδες, είναι κάπως χαζό, είναι καιρός να μιλήσουμε ο ένας στον άλλον, είμαστε οικογένεια», συμπλήρωσε. 

 

Ο 77χρονος σημείωσε ότι τα εγγόνια του θα μεγαλώσουν «χωρίς να ξέρουν ότι έχουν δύο οικογένειες». Πλέον, συνέχισε, το θέμα δεν αφορά μόνο τον ίδιο και την κόρη του, αλλά εμπλέκονται ο σύζυγός της και δύο μωρά. «Οπότε είναι καιρός να κάνουμε κάτι. Είναι καιρός να μιλήσουμε», πρόσθεσε. 

 

«Είμαστε σε ένα σημείο στο οποίο πιστεύω ότι και οι δύο θα πρέπει να ωριμάσουμε, να μιλήσουμε, να συμφιλιωθούμε για χάρη των παιδιών και για εμάς τους ίδιους. Αυτό είναι γελοίο, συνεχίζεται εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, είναι τρελό», τόνισε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν έχει επαφές με την κόρη του. 

 

Ο Τόμας Μαρκλ δεν έχει δει ακόμη από κοντά τον εγγονό του Άρτσι, που γεννήθηκε το 2019, ούτε την Λίλιμπετ, την εγγονή του που ήρθε στον κόσμο τον περασμένο Ιούνιο. 

 

«Θα ήθελα να δω τα εγγόνια μου και κάποιοι πρότεινα να κάνω μήνυση για να τα δω. Αλλά πιστεύω ότι αν το έκανα αυτό, θα ήμουν υποκριτής. Θα έπραττα αυτό που κάνουν η Μέγκαν και ο Χάρι», πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν θέλει να εμπλέξει τα εγγόνια του σε αυτή την κατάσταση, αλλά θέλει να τα δει μέσα σε ένα φιλικό κλίμα και όχι με τους γονείς τους να έχουν εχθρική στάση απέναντί του. 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, δικηγόροι του έχουν πει για άλλες περιπτώσεις παππούδων στην Καλιφόρνια που έκαναν μηνύσεις για να δουν τα εγγόνια τους και δικαιώθηκαν. «Αλλά δεν πρόκειται να το κάνω αυτό. Δεν θέλω να κάνω τα εγγόνια μου πιόνια σε ένα παιχνίδι. Είναι τα εγγόνια μου, θέλω να τα δω», τόνισε. 

 

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι το μήνυμα που θέλει να στείλει στα εγγόνια του είναι πως «έχουν δύο στοργικές οικογένειες και ότι η προγιαγιά τους είναι η βασίλισσα της Αγγλίας. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να το ξέρουν αυτό». 

 

«Δεν ξέρω τι την άλλαξε», είπε αναφερόμενος στην κόρη του. «Ποτέ δεν ήταν έτσι και μόλις τα βρήκε με τον Χάρι άλλαξε», συμπλήρωσε. Πρόσθεσε ότι η Μέγκαν Μαρκλ ουσιαστικά «αποκήρυξε» και τις δύο πλευρές της οικογένειάς της. «Δεν καταλαβαίνω τον λόγο για αυτό», συμπλήρωσε. 

 

Επίσης, υποστήριξε ότι η Μέγκαν Μαρκλ ήθελε ο πατέρας της να σταματήσει να μιλά στα ετεροθαλή αδέλφια της, επειδή πίστευε ότι εκείνος τους έδινε υπερβολική προσοχή. «Δεν μπορούσα να το κάνω», πρόσθεσε. 

 

Στην ίδια συνέντευξη- απαντώντας σε σχετική ερώτηση- κατηγόρησε τον πρίγκιπα Χάρι ότι «έχει εγκαταλείψει» την γιαγιά του, τη βασιλική οικογένεια, τον βρετανικό λαό και στρατό. «Τους εγκατέλειψε όλους και το μόνο που κάνει είναι να κυκλοφορεί με ποδήλατο στη γειτονιά στην οποία ζει», συμπλήρωσε. 

 

Σε ερώτηση για το αν το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο, τους κατηγόρησε ότι κάνουν τα πάντα για τα χρήματα. «Τα λεφτά δεν είναι το παν. Αλλά το βιβλίο του δεν θα έπρεπε να λέγεται ανακαλύπτοντας την ελευθερία, αλλά ανακαλύπτοντας τα χρήματα. Αυτό φαίνεται πως είναι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Το «Finding Freedom», στο οποίο αναφέρθηκε ο Τόμας Μαρκλ, είναι η βιογραφία του ζευγαριού που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2020. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε γνωστό ότι ο πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζει τα απομνημονεύματά του. 

 

«Είναι γελοία η ιδέα ότι βγάζει ένα βιβλίο που δεν μπορεί παρά να είναι σκληρό και να προσβάλει τη γιαγιά του. Είναι απλά κάτι για τα λεφτά. Ό,τι κάνουν το κάνουν για τα λεφτά. Αλλά το να κάνεις αυτό στην γιαγιά σου και τη βασίλισσα, που είναι 95 χρονών, είναι ντροπή», σχολίασε ο 77χρονος. 

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail