Ο Τίμερμανς δήλωσε ότι είναι θύμα παιδεραστή ιερέα και καλεί τη Καθολική εκκλησία να αναλάβει δράση

Ο Τίμερμανς δήλωσε ότι είναι θύμα παιδεραστή ιερέα και καλεί τη Καθολική εκκλησία να αναλάβει δράση Facebook Twitter
EPA
1

Στη δική του εμπειρία ως θύμα παιδεραστή ιερέα αναφέρθηκε την Τετάρτη από τη Βαρσοβία ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς καλώντας την Καθολική εκκλησία «να μην αφήσει ατιμώρητα» αυτού του είδους τα εγκλήματα.

«Κατά πρώτον, και όπως έχω πει δημόσια στην Ολλανδία, το λέω σε άλλα θύματα: μην ντρέπεστε. Δεν φταίτε εσείς. Δεν κάνατε τίποτε κακό», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Στην Καθολική εκκλησία μου, λέω: βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει ατιμωρησία, αναλύστε το πρόβλημα, όπως έκαναν άλλες εκκλησίες άλλων χωρών, πηγαίνετε στο βάθος των πραγμάτων», πρόσθεσε.

«Αν πρόσωπα έχουν επιδοθεί σε εγκληματικές πράξεις, καταγγείλτε τα στις αρχές ώστε να γίνει δυνατό να διωχθούν», συνέχισε.

Ο 58χρονος Τίμερμανς, ο οποίος επιδιώκει να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε αποκαλύψει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ότι υπήρξε θύμα ενός αμερικανού ιερέα σε ηλικία 13 ετών.

«Θα μου άρεσε η εκκλησία μου σ' ολόκληρο τον κόσμο να περάσει από μια διαδικασία αλήθειας και συμφιλίωσης», όπως έγινε στη Νότια Αφρική μετά το απαρτχάιντ, δήλωσε.

«Είναι αυτό που έχει ανάγκη η εκκλησία μας (...), όμως αν θέλουμε τη συγχώρηση, και αυτή είναι επίσης η προσωπική εμπειρία μου, η συγγνώμη έρχεται αν υπάρχει αναγνώριση της ενοχής (...) Αυτό συνέβη στην περίπτωσή μου».

Ο Τίμερμανς έκανε τη δήλωση αυτή ενώ η παιδεραστία στους κόλπους του ρωμαιοκαθολικού κλήρου έχει γίνει στην Πολωνία ένα από τα κύρια θέματα της δημόσιας συζήτησης μερικές ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, μετά την προβολή ενός ντοκιμαντέρ που οι Πολωνοί είδαν σχεδόν 21 εκατομμύρια φορές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το κύμα σοκ που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ «Μην το πεις σε κανέναν» των αδελφών Τόμας και Μάρεκ Σεκιέλσκι ενδέχεται να αποβεί σε βάρος του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία και έρχεται αυτή τη στιγμή στήθος με στήθος με τον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό που έχουν δημιουργήσει κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια