Ο Τίμερμανς δήλωσε ότι είναι θύμα παιδεραστή ιερέα και καλεί τη Καθολική εκκλησία να αναλάβει δράση

Ο Τίμερμανς δήλωσε ότι είναι θύμα παιδεραστή ιερέα και καλεί τη Καθολική εκκλησία να αναλάβει δράση Facebook Twitter
EPA
1

Στη δική του εμπειρία ως θύμα παιδεραστή ιερέα αναφέρθηκε την Τετάρτη από τη Βαρσοβία ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς καλώντας την Καθολική εκκλησία «να μην αφήσει ατιμώρητα» αυτού του είδους τα εγκλήματα.

«Κατά πρώτον, και όπως έχω πει δημόσια στην Ολλανδία, το λέω σε άλλα θύματα: μην ντρέπεστε. Δεν φταίτε εσείς. Δεν κάνατε τίποτε κακό», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Στην Καθολική εκκλησία μου, λέω: βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει ατιμωρησία, αναλύστε το πρόβλημα, όπως έκαναν άλλες εκκλησίες άλλων χωρών, πηγαίνετε στο βάθος των πραγμάτων», πρόσθεσε.

«Αν πρόσωπα έχουν επιδοθεί σε εγκληματικές πράξεις, καταγγείλτε τα στις αρχές ώστε να γίνει δυνατό να διωχθούν», συνέχισε.

Ο 58χρονος Τίμερμανς, ο οποίος επιδιώκει να διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είχε αποκαλύψει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ότι υπήρξε θύμα ενός αμερικανού ιερέα σε ηλικία 13 ετών.

«Θα μου άρεσε η εκκλησία μου σ' ολόκληρο τον κόσμο να περάσει από μια διαδικασία αλήθειας και συμφιλίωσης», όπως έγινε στη Νότια Αφρική μετά το απαρτχάιντ, δήλωσε.

«Είναι αυτό που έχει ανάγκη η εκκλησία μας (...), όμως αν θέλουμε τη συγχώρηση, και αυτή είναι επίσης η προσωπική εμπειρία μου, η συγγνώμη έρχεται αν υπάρχει αναγνώριση της ενοχής (...) Αυτό συνέβη στην περίπτωσή μου».

Ο Τίμερμανς έκανε τη δήλωση αυτή ενώ η παιδεραστία στους κόλπους του ρωμαιοκαθολικού κλήρου έχει γίνει στην Πολωνία ένα από τα κύρια θέματα της δημόσιας συζήτησης μερικές ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, μετά την προβολή ενός ντοκιμαντέρ που οι Πολωνοί είδαν σχεδόν 21 εκατομμύρια φορές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το κύμα σοκ που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ «Μην το πεις σε κανέναν» των αδελφών Τόμας και Μάρεκ Σεκιέλσκι ενδέχεται να αποβεί σε βάρος του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην εκκλησία και έρχεται αυτή τη στιγμή στήθος με στήθος με τον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό που έχουν δημιουργήσει κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια