Ο Σουλτς καλεί τα μέλη του SPD να στηρίξουν τις συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης

Ο Σουλτς καλεί τα μέλη του SPD να στηρίξουν τις συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης Facebook Twitter
EPA
0

Ο επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ζήτησε σήμερα από τα μέλη του να δώσουν το πράσινο φως για συνομιλίες με τους συντηρητικούς της Άγγελα Μέρκελ.

Στόχος είναι να βρεθεί μια διέξοδος στο πολιτικό αδιέξοδο και να παραμείνουν στο τραπέζι όλες οι επιλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης.


«Δεν πρέπει να κυβερνήσουμε με οποιοδήποτε τίμημα. Όμως ούτε πρέπει να αρνηθούμε να κυβερνήσουμε σε κάθε περίπτωση. Αυτό που μετράει είναι τι μπορούμε να προσφέρουμε», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς μιλώντας σε συνέδριο του SPD στο Βερολίνο.


Το SPD θα πρέπει να αρχίσει διερευνητικές συνομιλίες με τους συντηρητικούς με ανοιχτό μυαλό, να δει τι είδους πολιτική μπορεί να προωθήσει και να αφήσει στο τραπέζι όλες τις επιλογές για σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο Σουλτς προσθέτοντας: «Το σημαντικό είναι το περιεχόμενο και όχι η μορφή».


Ο Σούλτς τόνισε: «Το κράτος μας πρέπει να γίνει ισχυρότερο, το κράτος μας πρέπει να γίνει καλύτερο! Γι' αυτό χρειάζεται το SPD».
Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε επίσης ότι είναι απαραίτητο να επενδύσουμε μάλλον σ' ένα προϋπολογισμό της ευρωζώνης παρά να επικεντρώσουμε στη λιτότητα και πρόσθεσε πως δεν υποστηρίζει μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ελευθερία κινήσεων των πολιτών της.


«Η ήπειρός μας δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια γερμανικής πολιτικής στην Ευρώπη όπως αυτή που ασκήθηκε από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», δήλωσε ο Σουλτς αναφερόμενος στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας που επικέντρωσε στη λιτότητα.


Ο σοσιαλδημοκράτης ηγέτης ζήτησε να υπάρξει στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο να υπάρξουν μέχρι το 2025 οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», ενώ πρόσθεσε πως οι χώρες που δεν συμφωνούν θα πρέπει να φύγουν από την ένωση.


Ο Σουλτς δήλωσε στο συνέδριο πως θέλει από την ΕΕ να συμφωνήσει σε μια νέα συνταγματική συνθήκη, που να δημιουργεί μια ομοσπονδιακή Ευρώπη, η οποία να μπορεί να αναλαμβάνει δράση σε τομείς όπως η εσωτερική και η εξωτερική ασφάλεια, η φορολογία και οι νομισματικές υποθέσεις, το άσυλο και η διεθνής ανάπτυξη.


«Αυτή η συνταγματική συνθήκη πρέπει τότε να παρουσιαστεί σε όλα τα κράτη μέλη και αυτά που δεν συμφωνούν θα πρέπει να εγκαταλείψουν αυτομάτως της ΕΕ», δήλωσε.


Ο Σουλτς επισήμανε πως οι ευρωπαϊκές αξίες υπονομεύονται συστηματικά στην Πολωνία και η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό, ενώ η Ουγγαρία απομακρύνεται επίσης όλο και περισσότερο από την ένωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης απομάκρυνε προσωρινά από τα καθήκοντά της την Παετονγκτάρν Σιναβάτρα - Πιέσεις για παραίτηση μετά τον σάλο από βίντεο στο οποίο αποκαλεί τον πρώην Καμποτζιανό ηγέτη «θείο» και επικρίνει Ταϊλανδό στρατιωτικό διοικητή
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας ο 26χρονος Τζόσουα Μπράουν επιτέθηκε σεξουαλικά σε βρέφη και παιδιά που φρόντιζε σε κέντρο παιδικής μέριμνας στα δυτικά προάστια
LIFO NEWSROOM