Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε το σύντροφό του

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε το σύντροφό του Facebook Twitter
4

O πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ παντρεύτηκε σήμερα τον Βέλγο σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ και έγινε ο πρώτος ηγέτης χώρας που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον σύντροφό του εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που αποτελεί μία ένδειξη της εξέλιξης της κοινωνίας, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία.
Ο γάμος τελέστηκε σε ένα ξενοδοχείο της πόλης του Λουξεμβούργου από τη Λιντί Πολφέ, δήμαρχο της πόλης.
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, 39 ετών, ήταν μεταξύ των καλεσμένων.


«Ήρθα στο γάμο ενός φίλου. Ήταν μια σημαντική στιγμή για εκείνον και έπρεπε να παραβρεθώ» δήλωσε ο ίδιος.
«Το Λουξεμβούργο δίνει την εικόνα μιας προοδευτικής χώρας σε ό,τι αφορά την κοινωνία. Πρόκειται για ένα μήνυμα που στέλνουμε σε μία χρονική στιγμή όπου η ομοφοβία καταγράφει άνοδο στην Ευρώπη» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ.

Οι Ιρλανδοί αναμένεται να αποφασίσουν την επόμενη Παρασκευή μέσω δημοψηφίσματος σχετικά το θέμα του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, που έχει ήδη νομιμοποιηθεί σε 17 χώρες.

Ο Ξαβιέ Μπετέλ και ο Γκοτιέ Ντεστενέ, που φόραγαν και οι δύο σκούρα κοστούμια, έφθασαν στο δημαρχείο με τα πόδια, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Διακόσιοι άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το ξενοδοχείο της πόλης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αμέσως μόλις έφθασε το ζευγάρι. Μετά την τελετή οι νεόνυμφοι επέστρεψαν στην είσοδο προκειμένου να χαιρετίσουν τους καλεσμένους τους, που τους πέταξαν ρύζι.

Ο νεαρός πρωθυπουργός, ηλικίας 42 ετών, γνωστοποίησε τον Αύγουστο του 2014 την πρόθεσή του να παντρευτεί με τον Γκοτιέ Ντεστενέ, έναν Βέλγο αρχιτέκτονα με τον οποίον έχει συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης το 2010.
«Εκείνος μου το ζήτησε και εγώ είπα ναι» είχε δηλώσει στην αμερικανική εφημερίδα Los Angeles Times.
Το ζευγάρι δεν ήθελε να δώσει περαιτέρω δημοσιότητα στο γάμο του, όμως ο γάμος αυτός θεωρείται ως ένα «όμορφο μήνυμα, μία ένδειξη» εξέλιξης της κοινωνίας στο Λουξεμβούργο, μια καθολική χώρα, σχολίασε ο Μπέραρντ Μπομγκάρντεν, διευθυντής του κέντρου χορογραφίας του Λουξεμβούργου, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

Μετά την τελετή, ο Ξαβιέ Μπετέλ και ο σύντροφός του μετέβησαν στο Cercle Cité, ένα δημοτικό κτίριο στην καρδιά του Λουξεμβούργου για ένα κοκτέιλ.

Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν αύριο σε ένα βραβευμένο εστιατόριο, το La Gaichel, που βρίσκεται στα σύνορα με το Βέλγιο.
Ο Ξαβιέ Μπετέλ ωστόσο γνωστοποίησε ότι το ζευγάρι δεν θα πάει ταξίδι του μέλιτος λόγως της «φορτωμένης πολιτικής ατζέντας» που έχει ο ίδιος.

Την επόμενη εβδομάδα πρέπει να παραστεί στο Οικονομικό Φόρουμ της Αστάνα στο Καζακστάν και πρέπει να προετοιμαστεί και την ανάληψη της εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ από το Λουξεμβούργο που ξεκινά την 1η Ιουλίου, λίγες ημέρες έπειτα από μία σημαντική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με θέμα την μετανάστευση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Kαλα, τα σχολια "απ εξω" στο fb παλι δεν παλευονται...Μονο λυπη. Χωρις να ειμαι η ιδια ομοφυλοφυλη (δεν εχει σημασια αυτο, κανεις δεν επιλεγει ποιο φυλο τον ελκει) πραγματικα βλεποντας το στις ειδησεις συγκινηθηκα : Το δικαιωμα επιτελους 2 ανθρωπων που αγαπιουνται να μπορουν να κατοχυρωσουν νομικα τα δικαιωματα τους στη ζωη και στον θανατο. 'Οποτε βλεπω να πετανε τοση ανεξηγητη λασπη και οργη κατα των συνανθρωπων μας, παντα σκεφτομαι το ποσο ποναει να πρεπει να ζεις καταπιεσμενος, χωρις να μπορεις να περπατησεις ελευθερα στο δρομο κρατωντας το χερι της αγαπης σου, να του δωσεις ενα φιλι οποτε το νιωθεις ή να εχεις το δικαιωμα να λαχταρησεις ενα παιδι.Ο πολεμος που σας γινεται αγαπητοι LGBT με κανει να σας αγαπω παρα πολυ. Και σας υποσχομαι, αν αξιζει αυτο κατι, ως νεος γονιος και εκπαιδευτικος να κανω ο,τι μπορω, ξεκινωντας απ την οικογενεια μου κι απο τα σχολεια, να μην συνεχιστει αυτο το ανεξηγητο μισος, και να εχουμε περισσοτερη αγαπη και ανοχη στην διαφορετικοτητα.You may say I'm a dreamerBut I'm not the only oneI hope someday you'll join usAnd the world will live as one Αλλωστε θα κανει σε ολους μας καλο να μισουμε λιγοτερο και να αγαπαμε περισσοτερο. Και να χαιρομαστε με την χαρα των συνανθρωπων μας.(περιπου τα ιδια εγραψα απ εξω αλλα με καταεκραξαν οι Εθνοπατερες ρατσιστες) Peace and love and keep fighting for your rights <3
Η Ελλάδα εντωμεταξυ ζει στον μεσσαίωνά της. Με κυβερνηση που λεει οτι το aids κολάει με το σάλιο, ομοφοβια και μια αριστερη κυβερνηση που περιφερει λειψανα με τιμες αρχηγου κρατους.Σύμφωνο συμβίωσης; Αντε καλε!