ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο πρώην μπάτλερ της Νταϊάνα απαντάει στον πρίγκιπα Χάρι: «Λέει ανοησίες»- Ξέσπασε σε κλάματα

Ο πρώην μπάτλερ της Νταϊάνα απαντάει στον Χάρι: Λέει ανοησίες  Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Πολ Μπάρελ, αποκάλυψε ότι ξέσπασε σε κλάματα όταν ο πρίγκιπας Χάρι τον κατηγόρησε ότι «αρμέγει» το θάνατο της μητέρας του για χρήματα, αναφέρει η βρετανική Sun.

Το 2003, ο Μπάρελ έγραψε ένα βιβλίο που περιγράφει τη ζωή του στην υπηρεσία της μητέρας του Χάρι και της βασίλισσας και απεικονίζει ευτυχισμένες αναμνήσεις από τα αγόρια της Νταϊάνα.

Ωστόσο, τα απομνημονεύματα του Χάρι, με τον τίτλο «Spare», είχαν ιδιαίτερες αναφορές στον Μπάρελ και κατηγορίες πως απομυζά τον θάνατο της μητέρας του. Ο Μπάρελ θεωρούσε τον εαυτό του περισσότερο σαν μια φιγούρα θείου για τον Χάρι και τον Γουίλιαμ παρά σαν μπάτλερ.

Σύμφωνα με τη Sun ο Χάρι είπε ότι ο Μπάρελ έκανε το «αίμα του να βράζει» όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του «A Royal Duty». Ο πρίγκιπας κατηγόρησε τον πρώην μπάτλερ ότι «άρμεξε» το θάνατο της Νταϊάνα για χρήματα με το βιβλίο του.

Λύση σε σημείο χρεοκοπίας 

Ο Μπάρελ «σήκωσε το γάντι» λέγοντας στη Sun ότι το βιβλίο του προέκυψε ως λύση σε «ένα σημείο χρεοκοπίας και απόγνωσης» και ότι δεν έγινε για «προνόμια». Αποκάλεσε δε τις κατηγορίες του Χάρι «ανόητες» και «πλούσιες».

«Ο Χάρι ξεχνάει τι με οδήγησε στο βιβλίο μου. Δικάστηκα και πήγα στην κόλαση για δύο χρόνια, κατηγορούμενος άδικα για κλοπή. Η εισαγγελία είχε την άποψή της, αλλά εγώ δεν είχα ποτέ τη δική μου. Το βιβλίο ήταν η υπεράσπισή μου. Ήταν επίσης ένας τρυφερός φόρος τιμής στη μητέρα και τη γιαγιά του» υποστήριξε.

Συνέχισε ισχυριζόμενος ότι ο Χάρι «γνωρίζει πολύ καλά πόσο αφοσιωμένος ήμουν στη μητέρα του όσο ήταν στη ζωή».

Τον κατηγόρησε πως έχει αλλάξει 

«Έχει περάσει από τον κόσμο που γνώριζα σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο, επηρεασμένος από πολύ διαφορετικούς ανθρώπους, και η προσωπικότητά του έχει αλλάξει. Και γι' αυτό είμαι πολύ, πολύ λυπημένος. Σχεδόν ξέσπασα σε κλάματα όταν είδα ότι μου επιτέθηκε. Μοιράστηκα την παιδική του ηλικία. Τα αγόρια μου έπαιζαν μαζί του και με τον Γουίλιαμ. Απολαμβάναμε ημερήσιες εκδρομές μαζί. Ξέρει ότι το βιβλίο μου προέκυψε ως λύση απελπισίας», ανέφερε.

Ο Μπάρελ βρέθηκε κατηγορούμενος σε δίκη το 2002 επειδή φέρεται να έκλεψε κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα της Νταϊάνα μετά το θάνατό της, μέχρι που τον απάλλαξε η ίδια η βασίλισσα.

«Είχα την ελευθερία μου, αλλά ήμουν απένταρος, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Δεν μπορούσα να πληρώσω την υποθήκη μου», είπε. «Έπρεπε να εξαργυρώσουμε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των αγοριών μου για να επιβιώσουμε. Πριν από τη δίκη, είχα φτάσει στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, μη μπορώντας να δω διέξοδο. Όλο το σύστημα ήταν εναντίον μου. Το ίδιο σύστημα εναντίον του οποίου καταφέρεται και ο Χάρι στο βιβλίο του», είπε.

Ο πρώην μπάτλερ δήλωσε ότι τα χρήματα που προήλθαν από το βιβλίο του «αποκατέστησαν» τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ένιωσε πληγωμένος

Ένιωσε πληγωμένος που ο Χάρι τον είχε αναφέρει απλώς ως «τον μπάτλερ» στο Spare, «μία από τις πολλές αιχμές του προς πολλούς ανθρώπους σε αυτό το βιβλίο».

«Είναι προσβλητικό, αν αναλογιστεί κανείς πόσο κοντά ήμασταν και τις αμέτρητες αναμνήσεις που μοιραστήκαμε, αλλά η δυσαρέσκειά του φτάνει πολύ μακριά, όπως φαίνεται», σημείωσε.

Ο Μπάρελ, ο οποίος έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι η Νταϊάνα του εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν ο «μόνος άνδρας» που εμπιστευόταν, δήλωσε ότι ο 38χρονος δούκας του Σάσεξ είχε «αλλάξει ριζικά».

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM