Ο πρόεδρος της Μογγολίας έκανε δώρο ένα άλογο στον γιο του Τραμπ

Ο πρόεδρος της Μογγολίας έκανε δώρο ένα άλογο στον γιο του Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε σήμερα πως ονόμασε «Νίκη» το άλογο που χάρισε στον 13χρονο γιο του, Μπάρον, ο πρόεδρος της Μογγολίας Μπατούλγκα Χάλτμαα.

Ο Μπατούλγκα, ο πρώτος Μογγόλος πρόεδρος που επισκέπτεται την Ουάσινγκτον από το 2011, έφτασε στον Λευκό Οίκο με ένα μαύρο SUV, χωρίς το άλογο. Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους ότι ο Μπατούλγκα ήθελε να βαπτίσει ο Τραμπ το ζώο, που αποτελεί συμβολικό δώρο στη χώρα του.

Τα σκληραγωγημένα, μικρόσωμα άλογα της Μογγολίας είναι η ράτσα που ίππευαν ο Τζένγκις Χαν και άλλοι πολέμαρχοι.

Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο, την ώρα που πόζαραν για φωτογραφίες στον Κήπο τον Ρόδων, αν έχει σκεφτεί όνομα, ο Τραμπ απάντησε «Ναι. Νίκη» και στρεφόμενος στον Μπατούλγκα πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ πολύ για το άλογο». Κατόπιν, ρώτησε ο ίδιος τους δημοσιογράφους αν έχουν δει τη φωτογραφία του (δεν την είχαν δει) και είπε ότι είναι «πανέμορφο».

 

Η Μογγολία, μια χώρα τριών εκατομμυρίων κατοίκων που συνορεύει με την Κίνα και τη Ρωσία, θέλει να προσελκύσει επενδύσεις από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες τις οποίες θεωρεί «τρίτους γείτονες», ώστε να περιοριστεί η οικονομική εξάρτησή της από το Πεκίνο. Η χώρα έχει προσφερθεί επίσης να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στις διπλωματικές επαφές των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα και να φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών. Η Μογγολία διαθέτει σιδηροδρομική σύνδεση με τη Βόρεια Κορέα.

Όπως και ο Τραμπ, ο Μπατούλγκα ήταν επιχειρηματίας προτού να ασχοληθεί με την πολιτική. Ήταν επίσης αθλητής της πάλης και έφερε μαζί του στον Λευκό Οίκο τον σύμβουλό του, τον Ντολγκορσουρέν Νταγκβαντόρτζ, έναν γνωστό πρώην πρωταθλητή του σούμο. «Η Μογγολία... είναι σπουδαίοι μαχητές. Ξέρετε, σπουδαίοι μαχητές, σπουδαίοι παλαιστές, σπουδαίοι πρωταθλητές», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM