Ο πρίγκιπας Χάρι μήνυσε την κυριακάτικη έκδοση της Mail για συκοφαντική δυσφήμηση

Ο πρίγκιπας Χάρι μήνυσε την κυριακάτικη έκδοση της Mail για συκοφαντική δυσφήμηση Facebook Twitter
Ο πρίγκιπας Χάρι μήνυσε την Κυριακάτικη Mail για συκοφαντική δυσφήμιση (EPA)
0

Ο πρίγκιπας Χάρι μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση τον όμιλο Associated Newspapers, που εκδίδει την κυριακάτικη έκδοση της ταμπλόιντ εφημερίδας, Mail.

Η δικηγορική εταιρεία Schillings, η οποία εκπροσωπεί τον Δούκα του Σάσεξ και τη σύζυγός του Μέγκαν άσκησε αγωγή κατά της Associated Newspapers Limited (ANL) στα τέλη Νοεμβρίου, όπως αναφέρει το Sky News.

Η μήνυση σχετίζεται με μια ιστορία που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας φέρεται να μην έχει καμία επαφή με τους πεζοναύτες από τότε που αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα τον Μάρτιο.

Όταν αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα, ο πρίγκιπας Χάρι παραιτήθηκε επίσης από τους τιμητικούς στρατιωτικούς τίτλους του.

Αυτοί περιελάμβαναν τους ρόλους του ως Γενικός Καπετάνιος των Βασιλικών Ναυτικών, Επίτιμος Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορικής Βάσης Χόρινγκτον και Επίτιμος Αρχηγός των Μικρών Πλοίων και Καταδύσεων των Βασιλικών Ναυτικών Διοικητών.

Ο δούκας πέρασε μια δεκαετία υπηρετώντας στις ένοπλες δυνάμεις και συμμετείχε σε δύο επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

Ο Χάρι τον περασμένο μήνα είπε ότι «γεννήθηκε σε μια ζωή καθήκοντος» ενώ στο στρατό είχε «αφοσιωθεί σε μια ζωή υπηρεσίας».

Αναφορές που περιγράφουν την υπόθεση σχετικά με τη μήνυση, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Η Δούκισσα του Σάσεξ βρίσκεται ήδη σε νομική διαμάχη με τον όμιλο ANL, η οποία εκδίδει επίσης τις Daily Mail και MailOnline.

Η Mail, σύμφωνα με την μήνυση της Μέγκαν Μαρκλ αναπαρήγαγε τμήματα μιας χειρόγραφης επιστολής που έστειλε η ίδια στον πατέρα της Τόμας, τον Αύγουστο του 2018.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι βρίσκεται αντιμέτωπος με εκδότες. Έχει ήδη κάνει μήνυση για τις εφημερίδες του News Group, The Sun και News of the World, αλλά και κατά των εφημερίδων της Mirror Group, εκδότης της Daily Mirror και της κυριακάτικης Mirror, για υπόθεση που φέρεται να περιλαμβάνει χακάρισμα του ιστορικού του τηλεφώνου του πρίγκιπα.

Η κυριακάτικη Mail αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς περί νέας αντιδικίας.

Με πληροφορίες του Sky News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ LGBTQI+ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Τουρκία: Σε δίκη στελέχη οργάνωσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Κατηγορούνται για «ανηθικότητα»

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Τουρκία, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί συχνά στόχο των αρχών, οι οποίες την κατηγορούν για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM