«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!»: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη κατά της απόσχισης της Καταλονίας

«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!»: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη κατά της απόσχισης της Καταλονίας Facebook Twitter
0

«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!»: Φωνάζοντας αυτό το σύνθημα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη υπέρ της παραμονής της Καταλονίας στην Ισπανία, μία ημέρα μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το κοινοβούλιο της περιφέρειας.


«Όσα διαδραματίστηκαν στην Καταλονία αποτελούν ντροπή» δήλωσε ο Κάρλος Φερνάντεθ, ένας μηχανικός ηλικίας 41 ετών, που συμμετείχε μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες του στην κινητοποίηση στην πλατεία Χριστόφορου Κολόμβου. Κατόπιν ο 41χρονος διαδηλωτής πρόσθεσε: «Και όσα συνέβησαν μετέπειτα» είναι επίσης ντροπή, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο την προκήρυξη των εκλογών από την κεντρική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος διέλυσε χθες το τοπικό κοινοβούλιο, όπου επικρατούσαν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας και απέπεμψε τον πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν. Για τον Φερνάντεθ, «τίποτα δεν θα αλλάξει τους επόμενους δύο μήνες», όταν αναμένεται να διεξαχθούν οι εκλογές, την 21η Δεκεμβρίου, και ο κίνδυνος μιας κλιμάκωσης παραμένει ζωντανός.

«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!»: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη κατά της απόσχισης της Καταλονίας Facebook Twitter


Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν τόσο μαζική όσο στις πιο πρόσφατες διαδηλώσεις υπέρ της ενότητας της Ισπανίας, τις οποίες είχε οργανώσει το Ίδρυμα για την προάσπιση του ισπανικού έθνους. «Υπάρχει λιγότερος κόσμος διότι οι πολίτες πιστεύουν ότι η χθεσινή απόφαση διευθέτησε τα πάντα» εκτίμησε, αποθαρρυμένος, ο Κάρλος Φερνάντεθ.

Το παρόν έδωσαν και στελέχη της συντηρητικής παράταξης, μεταξύ αυτών ο Πάμπλο Κασάδο, του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος. Η «Καταλονία δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητη και δεν θα γίνει ποτέ» επισήμανε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Κασάδο υπογραμμίζοντας ότι η «δημοκρατία αποκαταστάθηκε» μέσω της εφαρμογής του Συντάγματος.

«Ο Πουτζντεμόν στη φυλακή!»: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη κατά της απόσχισης της Καταλονίας Facebook Twitter

Χθες η γενική εισαγγελία γνωστοποίησε ότι εντός των επόμενων ημερών θα κινήσει νομικές διαδικασίες και θα ασκήσει δίωξη για «εξέγερση» σε βάρος του Κάρλες Πουτζντεμόν.


«Η Ισπανία δεν παραδίνεται» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό το οποίο κρατούσαν τα μέλη μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, της Hogar Social.


«Θέλουμε τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας να απαγορευτούν. Διότι, εφόσον διεξαχθούν εκλογές, εκείνοι θα κυβερνήσουν εκ νέου την Καταλονία» υποστήριξε μια συνταξιούχος, η Κανδιδά Χιμένεθ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM