Ο Πουτζντεμόν κινδυνεύει με σύλληψη εάν πάει τη Δευτέρα στη Δανία

Ο Πουτζντεμόν κινδυνεύει με σύλληψη εάν πάει τη Δευτέρα στη Δανία Facebook Twitter
0

Οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας προειδοποίησαν σήμερα ότι θα ζητήσουν τη σύλληψη του Κάρλες Πουτζντεμόν εάν εκείνος, όπως έχει σχεδιάσει, φύγει τη Δευτέρα από το Βέλγιο για να επισκεφθεί τη Δανία.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο Κάρλες Πουτζντεμόν θα συμμετάσχει αύριο σε ένα συνέδριο στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, η εισαγγελία «θα ενεργήσει αμέσως και θα ζητήσει από τον ανακριτή του Ανώτατου Δικαστηρίου να ενεργοποιήσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης» προειδοποίησε σε ένα δελτίο Τύπου, ζητώντας από τις αρχές της Δανίας να τον συλλάβουν ευθύς αμέσως.

Το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ανέφερε την Παρασκευή ότι ο Πουτζντεμόν θα παραστεί στην εκδήλωση τη Δευτέρα με τίτλο: «Η Καταλονία και η Ευρώπη στο σταυροδρόμι της Δημοκρατίας; Μια συζήτηση με τον Κάρλες Πουτζντεμόν».

Ο δικηγόρος του Καταλανού πολιτικού, ο Ζαούμ Αλόνσο Κεβίγιας, δήλωσε στο καταλανικό ραδιοφωνικό δίκτυο σήμερα ότι ο κίνδυνος ο πελάτης του να συλληφθεί στη Δανία είναι «αρκετά υψηλός», αν και πιστεύει ότι οι αρχές στη Δανία θα αποφύγουν να εκτελέσουν οποιοδήποτε ένταλμα.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το ταξίδι του στη Δανία, αν και την Παρασκευή έκανε re-tweet μια ανάρτηση του Δανού πολιτικού Πέλε Ντράγκστεντ όπου τόνισε ότι ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Καταλανό στο κοινοβούλιο της χώρας του την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση των ισπανικών εισαγγελικών αρχών έγινε την ώρα που στη Βαρκελώνη ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου, ο υπέρμαχος της ανεξαρτησίας Ροζέρ Τορέντ, αναμένεται να αποφασίσει αύριο εάν θα παρουσιάσει την υποψηφιότητα του Πουτζντεμόν για την προεδρία της περιφέρειας. Εάν αυτό επισημοποιηθεί, θα ακολουθήσει μια συνεδρίαση και κατόπιν θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την υποψηφιότητά του στα τέλη του μήνα.

Το στρατόπεδο των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας κυριαρχεί στο περιφερειακό κοινοβούλιο, με 70 βουλευτές εκ των συνολικά 135, ακόμα κι αν το 50% και πλέον των Καταλανών ψήφισε τα κόμματα που τάσσονται κατά της απόσχισης.

Ο Πουτζντεμόν κατέφυγε στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο αφότου η περιφερειακή κυβέρνηση προχώρησε στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της κοινότητας από την Ισπανία την 27η Οκτωβρίου, μετά το δημοψήφισμα που κρίθηκε παράνομο από τις ισπανικές αρχές. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας εξέδωσε ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, ωστόσο το απέσυρε τον Δεκέμβριο προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο οι βελγικές αρχές να του χορηγήσουν άσυλο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM