Ο Πούτιν καλεί βρετανούς εμπειρογνώμονες για την ανάλυση του μαύρου κουτιού

Ο Πούτιν καλεί βρετανούς εμπειρογνώμονες για την ανάλυση του μαύρου κουτιού Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε βρετανούς εμπειρογνώμονες για να συμμετάσχουν στην ανάλυση των στοιχείων του μαύρου κουτιού του ρωσικού βομβαρδιστικού που καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία στη συρο-τουρκική μεθόριο, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.


Το μαύρο κουτί του Sukhoi 24 που καταρρίφθηκε στις 24 Νοεμβρίου από τα τουρκικά F-16 περισυνελέγη από τον ρωσικό στρατό και ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε χθες εντολή να ανοιχτεί παρουσία "ξένων εμπειρογνωμόνων".


Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους "προσκαλεί βρετανούς ειδικούς να συμμετάσχουν στην ανάλυση των δεδομένων των μαύρων κουτιών του Su-24", σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.


Το αίτημα του Πούτιν διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν παρόμοιες προσεγγίσεις για την επικινδυνότητα του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στην περιοχή, συζήτησαν "την θεσμοθέτηση συνεργασίας στο επίπεδο διαφόρων κυβερνητικών δομών".


Το Κρεμλίνο δεν διευκρινίζει εάν πρόκειται για τη βελτίωση της στρατιωτικής τους συνεργασίας στο πλαίσιο της εμπλοκής τους στη Συρία ή για συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, που χαρακτήρισε "πισώπλατη μαχαιριά" την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, δήλωσε ότι η ανάλυση των δεδομένων του μαύρου κουτιού θα επιτρέψει τον προσδιορισμό της πορείας και των παραμέτρων της θέσης του ρωσικού βομβαρδιστικού τη στιγμή της κατάρριψής του.


Xθες το βράδυ πάντως, ο ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της ανάλυσης του μαύρου κουτιού, δεν θα μεταβάλει τη στάση της Ρωσίας και δεν θα αμβλύνει την οργή της Μόσχας απέναντι στην Άγκυρα μετά την "προδοτική" αυτή πράξη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM