Ο Πούτιν εμβολιάστηκε αλλά χωρίς κάμερες

Ο Πούτιν εμβολιάστηκε αλλά χωρίς κάμερες Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε την πρώτη δόση ενός από τα εγχώρια εμβόλια κατά του κορωνοϊού, αλλά χωρίς να υπάρχουν κάμερες να απαθανατίσουν τη στιγμή.


Ο Πούτιν σύμφωνα με ρωσικά Μέσα εμβολιάστηκε σήμερα στη Μόσχα, με το Κρεμλίνο να αρνείται να αποκαλύψει ποιο εμβόλιο του χορηγήθηκε.

«Εσκεμμένα δεν λέμε ποιο συγκεκριμένο εμβόλιο θα χορηγηθεί στον πρόεδρο, τονίζοντας ότι και τα τρία ρωσικά εμβόλια είναι απόλυτα αξιόπιστα και αποτελεσματικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε ό,τι αφορά δε, στον μη δημόσιο εμβολιασμό του, ο Πεσκόφ είπε ότι του Πούτιν «δεν του αρέσει» η ιδέα να εμβολιαστεί κατά του COVID-19 μπροστά στις κάμερες.

Ερωτηθείς εάν το Κρεμλίνο θα κυκλοφορήσει φωτογραφίες ή πλάνα του Πούτιν να λαμβάνει το εμβόλιο, ο εκπρόσωπος είπε κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης ότι οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε απλά να «μας πιστέψετε» ότι το έκανε.

Στη Ρωσία μόνο το 4,3% του πληθυσμού των 146 εκατομμυρίων έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Μια ανεξάρτητη δημοσκόπηση του Levada Center διαπίστωσε ότι το 62% των Ρώσων δεν ήταν πρόθυμοι να κάνουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Ωστόσο, οι ρωσικές αρχές έχουν δώσει έγκριση σε τρία εγχώρια εμβόλια: το Sputnik V, το EpiVacCorona και το CoviVac.

Με πληροφορίες του Sputnik/AP/RT

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ