LIVE!

Ο Πούτιν έδωσε εντολή για εκεχειρία στην Ανατολική Γούτα

Ο Πούτιν έδωσε εντολή για εκεχειρία στην Ανατολική Γούτα Facebook Twitter
EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να υπάρχει καθημερινή κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Γιούτα, από τις 27 Φεβρουαρίου και από τις 9.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με εντολή του Ρώσου προέδρου, μετά την απόφαση που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στην Συρία.

Για τους αμάχους θα λειτουργεί «ανθρωπιστικός διάδρομος», οι συντεταγμένες του οποίου έχουν ήδη καθορισθεί και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε το Σάββατο απόφαση με την οποία ζητεί να τεθεί σε ισχύ άμεσα κατάπαυση του πυρός σε όλη τη Συρία για 30 ημέρες για να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους και η απομάκρυνση αυτών που έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM