Ο Πούτιν απέλυσε τον επικεφαλής των δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία που πιάστηκε στον ύπνο

Ο Πούτιν απέλυσε τον επικεφαλής των δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία που πιάστηκε στον ύπνο Facebook Twitter
Ο αποπεμφθείς Σεργκέι Κίσελ / φωτ.: Χ
0

Τα πάνω κάτω έχει φέρει στη Συρία, στη Μέση Ανατολή και γενικότερα στα πεδία μαχών στα οποία είναι μπλεγμένη η Ρωσία, η επέλαση που ξεκίνησαν οι τζιχαντιστές και λοιποί μισθοφόροι της Τουρκίας, που είχε ως αποτέλεσμα να ανακαταλάβουν μετά από 5 χρόνια το Χαλέπι.

Οι ρωσικές δυνάμεις που υποτίθεται ότι ήταν εκεί για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, αντιμετωπίζουν σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια των μαχών στη Συρία, με αποτέλεσμα η Μόσχα να αντικαταστήσει τον διοικητή των στρατευμάτων της στη Συρία, Σεργκέι Κίσελ, ανέφερε η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR) την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου.

Παρά το ότι ο Κίσελ πιάστηκε στον ύπνο, από τις τάχιστες ενέργειες των αντικαθεστωτικών και λοιπών μαχητών της ομάδας ομπρέλα που καλείται Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA, πρώην Ελεύθερος Συριακός Στρατός), ο αποπεμφθείς διοικητής αντιμετώπισε κριτική για τις αποτυχίες του κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας εισβολής στην Ουκρανία, η οποία οδήγησε στην απόλυσή του και στη συνέχεια την ανάθεση στη Συρία. Στη θέση του, το Κρεμλίνο διόρισε τον στρατηγό Αλεξάντερ Τσάικο, ο οποίος είχε ήδη διοικήσει τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία από το 2017 έως το 2019.

Ο Ρώσος στρατηγός Τσάικο διοικούσε και συμμετείχε στην αεροπορική επιδρομή της 27ης Φεβρουαρίου 2020 στο Μπαλιούν της Ιντλίμπ, που σκότωσε 34 Τούρκους στρατιώτες, επίθεση που αρχικά αποδόθηκε στους Κούρδους και χρησιμοποιήθηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως πάτημα για μία ακόμα εισβολή στο έδαφος της Συρίας με εμπροσθοφυλακή τον τότε Ελεύθερο Συριακό Στρατό (νυν SNA).

Ο Πούτιν απέλυσε τον επικεφαλής των δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία που πιάστηκε στον ύπνο Facebook Twitter
Ο προ του Κίσελ και εκ νέου διοικητής των ρωσικώνδυνάμεων στη Συρία Αλεξάντερ Τσάικο / φωτ.: Χ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ουκρανίας, στη ρωσική ναυτική βάση στην Ταρτούς εμφανίστηκε και ο διοικητής του ρωσικού ναυτικού, ναύαρχος Αλξάντερ Μοϊσέεφ.

Οι πληροφορίες προσθέτουν ότι «μετά από τρεις ημέρες επιτυχημένων επιθετικών ενεργειών από τις φιλοτουρκικές δυνάμεις στη Συρία, τα ρωσικά στρατεύματα υπέστησαν σημαντικές απώλειες, με ορισμένες μονάδες των επιτιθέμενων να περικυκλώνονται. Εκατοντάδες στρατιώτες της Μόσχας αναφέρονται ως αγνοούμενοι στη Συρία».

Η επιθετική ώθηση στην κυβέρνηση του Χαλεπιού της Συρίας που ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου, διεξάγεται από έναν συνασπισμό ισλαμιστικών μαχητών ομάδων υπό την ηγεσία της υποστηριζόμενης από την Τουρκία πρώην συνδεδεμένης με την Αλ Κάιντα οργάνωση, Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ.

Σύμφωνα με αναφορές σε ορισμένους ισλαμιστικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, οι ανταρτικές ομάδες που εδρεύουν στην περιοχή Ιντλίμπ - η οποία λέγεται ότι περιλαμβάνει μέλη του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν (TIP) - είχαν λάβει επιχειρησιακή εκπαίδευση από στρατεύματα ειδικών δυνάμεων από την ομάδα Khimik της Κύριας Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας Διεύθυνση (HUR).

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι υπάλληλοι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακρίνονται για την πίστη τους στον Τραμπ

Διεθνή / Οι υπάλληλοι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακρίνονται για την πίστη τους στον Τραμπ

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα στελεχωθεί από προσωπικό που είναι «100% ευθυγραμμισμένο με την ατζέντα του Τραμπ» λέει ο επερχόμενος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Το αληθινό κόστος της «γρήγορης μόδας»: Μέσα στα εργοστάσια του Shein που παράγουν τα φορέματα των €8

Διεθνή / Η αλήθεια για το φόρεμά σας των €12: Μέσα στα κινεζικά εργοστάσια της Shein

Έρευνα του BBC αποκαλύπτει: Οι εργάτες που παράγουν τα ενδύματα της Shein δουλεύουν 75 ώρες την εβδομάδα - Πόσο αμείβονται για κάθε μπλουζάκι - Ο αλγόριθμος που καθορίζει τον όγκο των παραγγελιών
LIFO NEWSROOM
Ryanair: Ζητά τον περιορισμό κατανάλωσης αλκοόλ στα αεροδρόμια μετά από επεισόδια με μεθυσμένους επιβάτες

Διεθνή / Ryanair: Ζητά όριο στο αλκοόλ στα αεροδρόμια μετά τα επεισόδια με μεθυσμένους σε πτήσεις

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν περιορίζονται σε δύο αλκοολούχα ποτά. Κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων των πτήσεων, καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα» αναφέρει η εταιρεία
LIFO NEWSROOM