ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον κλινικό ορισμό της «Long Covid-19»

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον κλινικό ορισμό της «Long Covid-19» Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Τον ακριβή κλινικό ορισμό της «μακροχρόνιας Covid-19» έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

«Η κατάσταση μετά την Covid-19 εμφανίζεται σε άτομα με ιστορικό πιθανής ή επιβεβαιωμένης λοίμωξης SARS-CoV-2, συνήθως 3 μήνες από την εμφάνιση της Covid-19 με συμπτώματα που διαρκούν τουλάχιστον 2 μήνες και δεν μπορούν να εξηγηθούν με εναλλακτική διάγνωση» ανακοίνωσε ο ΠΟΥ. 

Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, δύσπνοια, γνωστική δυσλειτουργία αλλά και άλλα πιο γενικά συμπτώματα που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή λειτουργία των ανθρώπων. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι μια νέα εμφάνιση συμπτωμάτων μετά την αρχική ανάρρωση ή να συνεχίζονται και να επιμένουν μετά από την αρχική ασθένεια.

Παράλληλα, μπορεί σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα διάφορα συμπτώματα να παρουσιάζουν διακυμάνσεις ή υποτροπές με την πάροδο του χρόνου.

Ο ΠΟΥ υπολόγισε ότι το 10% έως 20% των ασθενών με Covid-19 παρουσίασαν παρατεταμένα συμπτώματα για μήνες μετά τη μόλυνση. Το επιστημονικό περιοδικό The Lancet έχει χαρακτηρίσει τη long-Covid ως «μια πρώτης τάξης σύγχρονη ιατρική πρόκληση».

Ο κλινικός ορισμός προσδιορίστηκε με τη λεγόμενη «μεθοδολογία των Δελφών». Ωστόσο, σημειώνεται ότι ο ορισμός μπορεί να αλλάξει, καθώς προκύπτουν νέα στοιχεία για την κατανόηση και τις συνέπειες του κορωνοϊού. 

Με πληροφορίες από CNBC και Ertnews

Διεθνή
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τέιλορ Σουίφτ αποτελεί πρότυπο για όσους αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με μελέτη

Διεθνή / Η Τέιλορ Σουίφτ αποτελεί πρότυπο για όσους αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με μελέτη

Μελέτη αποκαλύπτει τον θετικό αντίκτυπο που έχει η κορυφαία τραγουδίστρια στο κοινό της, λόγω της προθυμίας να συζητήσει ανοιχτά τις προσωπικές της δυσκολίες
LIFO NEWSROOM
Από την δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν στην απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Από την δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν στην απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Στην αμερικανική ιστορία τέσσερις πρόεδροι δολοφονήθηκαν, από τον Αβραάμ Λίνκολν το 1865 μέχρι τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι το 1963 - Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρόναλντ Ρήγκαν έγινε το 1981
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ