«Ο Πούτιν θέλει να λήξει τον πόλεμο στις 9 Μαΐου», είπε ο Όρμπαν στον Πάπα

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα λήξει στις 9 Μαΐου», είπε ο Όρμπαν στον Πάπα Facebook Twitter
EPA/VATICAN MEDIA
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, του είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκοπεύει να λήξει τον πόλεμο στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα.

«Όταν συνάντησα τον Όρμπαν, μου είπε ότι οι Ρώσοι έχουν ακριβές σχέδιο και ότι ο πόλεμος θα τελειώσει στις 9 Μαΐου», είπε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα. Η συνάντηση με τον Βίκτορ Όρμπαν έγινε στις 21 Απριλίου. 

Η 9η Μαΐου είναι η «Ημέρα της Νίκης» στην Ρωσία, οπότε γιορτάζεται η νίκη κατά της Ναζιστικής Γερμανίας στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Σίγουρα το ελπίζω. Αυτό θα εξηγούσε την ταχύτητα των στρατιωτικών επιχειρήσεων τις τελευταίες ημέρες», συνέχισε ο Ποντίφικας, σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει επικεντρωθεί στο να αφαιρέσει τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας από την Ουκρανία.

«Έχω ένα κακό προαίσθημα για όλα αυτά, το παραδέχομαι», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος. «Είμαι πολύ απαισιόδοξος. Ωστόσο, είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε τον πόλεμο».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε επίσης ότι ζήτησε συνάντηση στη Μόσχα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για να προσπαθήσει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση.

«Πρώτα, πρέπει να πάω στη Μόσχα, θέλω να συναντήσω τον Πούτιν καταρχήν», είπε. «Αλλά στην τελική, είμαι απλώς ένας ιερέας, τι μπορώ να καταφέρω; Θα κάνω ό,τι μπορώ. Αν ο Πούτιν αποφάσιζε να αφήσει την πόρτα ανοιχτή, αν και φοβάμαι ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει αυτή την συνάντηση αυτή την στιγμή. Αλλά πώς μπορείς να μην σταματήσεις τόση βαναυσότητα;», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πριν από την συνέντευξη αυτή, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είχε αναφέρει συγκεκριμένα τη Ρωσία ή τον Πούτιν δημοσίως από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο έχει αφήσει ελάχιστες αμφιβολίες σχετικά με το ποια πλευρά επικρίνει, χρησιμοποιώντας όρους, όπως αδικαιολόγητη επίθεση και εισβολή, και εκφράζοντας την οδύνη του για φρικαλεότητες εναντίον αμάχων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ