Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, ένα SUV με εκρηκτικά κοντά στο σπίτι του και ένας φόνος στην Ινδία

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, ένα SUV με εκρηκτικά κοντά στο σπίτι του και ένας φόνος στην Ινδία Facebook Twitter
Το αυτοκίνητο με τα εκρηκτικά βρέθηκε κοντά στο σπίτι του Αμπάνι (Πηγή φωτό EPA)
0

Το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά βρέθηκε κοντά στο σπίτι του Μουκές Αμπάνι, του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ασία, στην καρδιά του Μουμπάι. Μια υπόθεση που εξελίχθηκε σε μυστήριο με πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τις αρχές της Ινδίας

 

Τις επόμενες ημέρες το άψυχο σώμα του φερόμενου ως ιδιοκτήτη του οχήματος ξεβράστηκε στη θάλασσα, ενώ ένας αστυνομικός έχει συλληφθεί. Τώρα, ομοσπονδιακοί αστυνομικοί διερευνούν το μυστήριο για το οποίο παραμένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα.
 

Πώς ξεκίνησαν όλα
 

Το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου η ασφάλεια του Μουκές Αμπάνι εντόπισε ένα πράσινο SUV παρκαρισμένο κοντά στην πολυώροφη πολυτελή κατοικία του και ενημέρωσε την αστυνομία.

 


Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν 20 κομμάτια ζελατινοδυναμίτιδας που ζύγιζαν περίπου 2,5 κιλά. Δεν ήταν συνδεδεμένα μεταξύ τους ή με κάποιο μηχανισμό. Επίσης, εντός του οχήματος μεταξύ άλλων βρέθηκε ένα σημείωμα που απευθυνόταν στον Αμπάνι και τη σύζυγό του, Νίτα.

 


«Αυτό είναι τρέιλερ, αλλά την επόμενη φορά θα τα συνδέσουμε (τα εκρηκτικά) και θα έρθουμε. Έχουμε κανονίσει να ανατινάξουμε όλη την οικογένειά σας», ανέφερε το σημείωμα. 
Ο Αμπάνι είναι πρόεδρος της Reliance Industries και η περιουσία του εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 76 δισεκατομμύρια δολάρια.

 


Η αστυνομία εξέτασε υλικό από κάμερες ασφαλείας, από τη νύχτα πριν από τη μυστηριώδη εμφάνιση του οχήματος στην ακριβή γειτονιά που διαμένει ο Αμπάνι. 

 


Διαπίστωσαν ότι το SUV περίμενε σε μια διασταύρωση περίπου 15 χλμ. από το σπίτι του τα μεσάνυχτα και στις 01:40 ένα λευκό όχημα το πλησίασε και μαζί έφτασαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την οικία του Αμπάνι. Στη συνέχεια, ένας άνδρας με προστατευτική στολή βγήκε από το πράσινο όχημα με τα εκρηκτικά, μπήκε στο άλλο και απομακρύνθηκε.

 


Ο «ιδιοκτήτης» του αυτοκινήτου με τα εκρηκτικά

 

Αναζητώντας τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου με τα εκρηκτικά, η αστυνομία έφτασε στον Μάνσουκ Χίρεν, έναν ιδιοκτήτη καταστήματος αξεσουάρ αυτοκινήτων.

 

Όταν ανακρίθηκε, είπε ότι το αυτοκίνητο ανήκε σε κάποιον άλλον, που δεν τον πλήρωσε για μια δουλειά οπότε εκείνος του πήρε το αυτοκίνητο. Ο Χίρεν είπε στην αστυνομία ότι στις 17 Φεβρουαρίου, ενώ κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Μουμπάι το SUV παρουσίασε βλάβη και το πάρκαρε εκεί. Όταν επέστρεψε την επόμενη ημέρα το αυτοκίνητο δεν βρισκόταν στο σημείο, κάτι που το δήλωσε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα.

 

Όμως, στις αρχές Μαρτίου το άψυχο σώμα του Χίρεν ξεβράστηκε σε έναν κόλπο κοντά στο Μουμπάι.

 

Τι συνέβη στον Χίρεν

 

Το βράδυ της 4ης Μαρτίου ο Μάνσουκ Χίρεν έφυγε από το κατάστημα του και επέστρεψε στο σπίτι. Μόλις έφτασε, είπε στην οικογένειά του ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν αστυνομικό και ότι θα πήγαινε να τον συναντήσει.

 

Ο Χίρεν δεν επέστρεψε εκείνη τη νύχτα και την επόμενη ημέρα η οικογένειά του δήλωσε την εξαφάνισή του. Αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας έφυγε από το σπίτι του στις 20:00 εκείνο το βράδυ και ότι το τηλέφωνό του έκλεισε έπειτα από περίπου τρεις ώρες. Ακόμη είναι άγνωστη η ταυτότητα του αστυνομικού που είπε ότι θα συναντούσε.

 

Η προκαταρκτική νεκροψία έδειξε πνιγμό, αλλά ακόμη αναμένεται η πλήρης έκθεση του ιατροδικαστή για να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου.

 

Γιατί συνελήφθη ο αστυνομικός


Ανάμεσα στους αστυνομικούς που έφτασαν κοντά στο σπίτι του Αμπάνι όταν ενημερώθηκαν για το ύποπτο αυτοκίνητο ήταν ο Σάσιν Βάζε. Ο ίδιος λέει ότι πήγε εκεί 3-4 ώρες μετά την πρώτη ομάδα.Στις 13 Μαρτίου ο συγκεκριμένος συνελήφθη, έπειτα από ανάκριση 12 ωρών για τη σχέση του με την υπόθεση.

 

Την επόμενη ημέρα, αστυνομικοί βρήκαν το λευκό SUV που αναζητούσαν- αυτό που είχε συνοδεύσει το όχημα με τα εκρηκτικά- σε ένα πάρκινγκ που ανήκει στην υπηρεσία που υπηρετεί ο Βάζε. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο ίδιος ήταν στο σχέδιο να μείνει το αυτοκινητο με τα εκρηκτικά έξω από το σπίτι του Αμπάνι, κάτι που ο αστυνομικός αρνείται.

 

Ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του και το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Στο μεταξύ, η σύζυγος του Χίρεν είπε σε δημοσιογράφους ότι ο άνδρας της ήξερε καλά τον Βάζε και ότι οι δυο τους χρησιμοποιούσαν το πράσινο SUV για περίπου δύο χρόνια. Σύμφωνα με εκείνη, ο σύζυγός της έβγαινε έξω και επέστρεφε στο σπίτι με τον αστυνομικό. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν ξέρει τίποτα για τον θάνατο του επιχειρηματία.

 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ