Ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται για τις εκλογές στη Βενεζουέλα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται για τις εκλογές στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε σήμερα για ειρήνη και ενότητα στη Βενεζουέλα, όπου διεξάγονται προεδρικές εκλογές και ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επιζητεί μια νέα θητεία.

 

Η σημερινή ψηφοφορία καταδικάζεται από τους επικριτές του Μαδούρο, οι οποίοι την αποκαλούν η στέψη ενός δικτάτορα.

Η αντιπολίτευση μποϊκοτάρει τις εκλογές. Η Βενεζουέλα ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, υποσιτισμό, πείνα, υπερπληθωρισμό και μαζική μετανάστευση.

Θέλω να αφιερώσω μια ιδιαίτερη σκέψη στην αγαπημένη μου Βενεζουέλα. Προσεύχομαι το Άγιο Πνεύμα να δώσει στον λαό της Βενεζουέλας, τους κυβερνήτες και τους πολίτες, τη σοφία να βρουν τον δρόμο της ενότητας και της ειρήνης, δήλωσε ο Αργεντινός Πάπας στο τέλος της κυριακάτικης ομιλίας του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Ποντίφικας πρόσθεσε ότι προσεύχεται για όσους έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε εξέγερση σε φυλακή της δυτικής πολιτείας Λάρα της Βενεζουέλας, χθες, Σάββατο. Εννέα κρατούμενοι και δύο φύλακες σκοτώθηκαν στη φυλακή, στη δεύτερη εξέγερση που ξεσπά μέσα σε μια εβδομάδα.

Κατά το παρελθόν, αντιπροσωπεία του Βατικανού στη Βενεζουέλα συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, οι οποίες όμως οδηγήθηκαν σε τέλμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM