ΤΩΡΑ

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν θα συναντηθεί με τον Ρώσο πατριάρχη Κύριλλο τον Ιούνιο

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν θα συναντηθεί με τον Ρώσο πατριάρχη Κύριλλο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Alejandro Ernesto/POOL
0

Δεν θα πραγματοποιηθεί, τελικώς, η συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τον Ρώσο πατριάρχη Κύριλλο στην Ιερουσαλήμ τον προσεχή Ιούνιο, όπως ανέφερε ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας σε εφημερίδα της Αργεντινής.

Σύμφωνα με το Reuters ο πάπας είπε στην La Nación πως τα σχέδια έχουν «αναβληθεί» καθώς διπλωμάτες του Βατικανού τον συμβούλευσαν να μην προχωρήσει στη συνάντηση.

Όπως είπαν, «η συνάντηση θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ μεγάλη σύγχυση την προκειμένη στιγμή».

Ο πάπας Φραγκίσκος έχει εκφράσει ανοιχτά τη θέση του όσον αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ έχει φωτογραφηθεί να κρατά μία σημαία από την πόλη Μπούχα, την οποία χαρακτήρισε «μαρτυρική».

Από την άλλη, ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν έχει καταδικάσει τη «ρωσική ειδική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί το Κρεμλίνο, το αντίθετο, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο επιφανείς υποστηρικτές της.

Είτε προειδοποιεί για τους «εξωτερικούς εχθρούς» που προσπαθούν να διχάσουν τον «ενωμένο λαό» της Ρωσίας και της Ουκρανίας, είτε ευλογεί -πολύ δημόσια- τους στρατηγούς που ηγούνται στρατιώτες στο πεδίο, ο Πατριάρχης Κύριλλος έχει γίνει ένας από τους πιο εξέχοντες υπερασπιστές του πολέμου. Τα κηρύγματά του απηχούν τη ρητορική που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για να δικαιολογήσει την επίθεση σε πόλεις και πολίτες.

Με πληροφορίες από Guardian και Washington Post

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ