«Ο Παπαδόπουλος δεν ήταν το παιδί για τους καφέδες» δηλώνει η αρραβωνιαστικιά του

«Ο Παπαδόπουλος δεν ήταν το παιδί για τους καφέδες» δηλώνει η αρραβωνιαστικιά του Facebook Twitter
0

Η Ιταλίδα αρραβωνιαστικιά του ομογενή, Γιώργου Παπαδόπουλου (George Papadopoulos), προχώρησε στην πρώτη δημόσια δήλωση υποστήριξης προς τον πρώην σύμβουλο της εκστρατείας Τραμπ, ο οποίος έχει παραδεχθεί την ενοχή του για ψευδή κατάθεση στο FBI και συνεργάζεται έκτοτε με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μόλερ.

«Ο Γιώργος είναι πολύ πιστός στη χώρα του, είναι πατριώτης», δήλωσε η Simona Mangiante στο «NBC News» σε αποκλειστική συνέντευξή της στον ελληνικής καταγωγής παρουσιαστή, Γιώργο Στεφανόπουλο (George Stephanopoulos). «Βρίσκεται ήδη στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Πιστεύω πως θα κάνει μεγάλη διαφορά», πρόσθεσε.

Η  Mangiante είπε πως αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς από τον Πρόεδρο και τους βοηθούς του, πως ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ήταν, όπως έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter «νέος, χαμηλόβαθμος εθελοντής». 'Η όπως ανέφερε ο σύμβουλος της εκστρατείας, Μάικλ Καπούτο, «το παιδί για τους καφέδες».

Υποστήριξε επίσης πως ο Παπαδόπουλος ήταν συνεχώς σε επαφή με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην εκστρατεία. 

«Πρώτα απ 'όλα, θα ήθελα να πω πως θα μου άρεσε να δω τον Γιώργο να μάθει να φτιάχνει έναν καφέ, γιατί είναι εντελώς; εκτός των ικανοτήτων του» δήλωσε με σκωπτική διάθεση απέναντι στο σχόλιο πως ήταν το παιδί για τους καφέδες.

Επέμεινε επίσης ότι είχε δει αλληλογραφία μεταξύ Παπαδόπουλου, Στιβ Μπανον και Μάικλ Φλιν, δύο από τους υψηλότερους αξιωματούχους του Τραμπ.

Η Simona Mangiante δήλωσε ότι ανακρίθηκε από το FBI στο Σικάγο για το παρελθόν της ως εργαζόμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Είπε ότι έλαβε κλήτευση τον Οκτώβριο, αλλά τελικά δεν ήταν υποχρεωμένη να καταθέσει ξανά επειδή οι πράκτορες του FBI βρήκαν επαρκή την πρώτη της ανάκριση.

«Ο Παπαδόπουλος δεν ήταν το παιδί για τους καφέδες» δηλώνει η αρραβωνιαστικιά του Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται πως ο ομογενής, Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε ένοχος στις 5 Οκτωβρίου πως είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τη φύση των επαφών τους με «ξένους», οι οποίοι πίστευε πως είχαν στενές σχέσεις με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ρωσίας.

Ο  Παπαδόπουλος μαζί με τους Πολ Μάναφορτ και Ρικ Γκέιτς έγιναν τα πρώτα άτομα που αντιμετώπισαν διώξεις από την έρευνα που διεξάγει για την υπόθεση της «Ρωσίας» ο ειδικός ανακριτής, Ρόμπερτ Μόλερ. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, είπε πως ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου στην εκστρατεία ήταν «εξαιρετικά περιορισμένος».

Ο δικηγόρος του κ. Παπαδόπουλου, Thomas Breen, εξέδωσε μία ανακοίνωση, αρνούμενος να σχολιάσει. «Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σχόλιο για την εμπλοκή του Γιώργου, όταν κληθούμε από το δικαστήριο σε μεταγενέστερη ημερομηνία», ανέφερε, σύμφωνα με το CNN.

Το FBI αρχικά ρώτησε τον κ. Παπαδόπουλο για σχέσεις του με Ρώσους στις 27 Ιανουαρίου, μία εβδομάδα μετά την τελετή ανάληψης καθηκόντων από τον κ. Τραμπ. Ο κ. Παπαδόπουλος συνελήφθη το καλοκαίρι στο Dulles International Airport και έκτοτε συναντήθηκε με την κυβέρνηση «σε αρκετές περιπτώσεις για να παράσχει πληροφορίες και να απαντήσει σε ερωτήσεις».

Ο ομογενής που είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, ειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα και συμμετείχε στην ομάδα συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Δήλωσε ένοχος την 5η Οκτωβρίου ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς πράκτορες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μόλερ.

«Ο Παπαδόπουλος μέσω των ψευδών δηλώσεών του παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016» υπογραμμίζεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο κ. Μόλερ.

Υπενθυμίζεται πως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιήλθαν σε γνώση της εφημερίδας «Washington Post» το καλοκαίρι καταδείκνυαν ότι ο ομογενής πρώην σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, κατέβαλε προσπάθειες να φέρει σε επαφή τον Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους και ακόμα και με τον ίδιο τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με πληροφορίες από politico.com/ekirikas.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM