Ο Ντόναλντ Τουσκ συνέκρινε τα δυτικά Βαλκάνια με το «Game of Thrones»

Ο Ντόναλντ Τουσκ συνέκρινε τα δυτικά Βαλκάνια με το «Game of Thrones» Facebook Twitter
Aris Oikonomou/SOOC
0

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνέκρινε τα δυτικά Βαλκάνια με την τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», όμως χωρίς τους δράκους.

Στη διάρκεια της τελετής για την ανάληψη της εναλλασσόμενης προεδρίας της ΕΕ από τη Βουλγαρία, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στη Σόφια και σε ομιλία του στα βουλγαρικά, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στους παρευρισκόμενους, ο Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, ανέφερε ότι μια από τις προτεραιότητες της προεδρίας της Βουλγαρίας είναι να δοθεί ευρωπαϊκή προοπτική στα δυτικά Βαλκάνια, δηλαδή στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και την Αλβανία.

«Η ιστορία των Βαλκανίων είναι πιο δραματική και ενδιαφέρουσα από το σενάριο του "Game of Thrones", αν και δεν περιλαμβάνει δράκους», επεσήμανε. «Επιθυμούμε το παρόν και το μέλλον των Βαλκανίων να μοιάζει λιγότερο με δραματική ταινία: σταθερότητα, ευημερία, αυτά αξίζουν οι άνθρωποι όλης αυτής της περιοχής», τόνισε.

Εξάλλου ο Τουσκ εξήρε «τις προσπάθειες, το θάρρος και την αποφασιστικότητα» που οδήγησαν «στις ευρωπαϊκές επιτυχίες» της Βουλγαρίας. «Κανείς δεν σας χάρισε τίποτε. Εσείς δημιουργήσατε αυτή την ιστορική στροφή», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απευθυνόμενος στους Βούλγαρους, τους πιο φτωχούς Ευρωπαίους όμως τους περισσότερο αισιόδοξους για το μέλλον της ΕΕ.

Ο Τουσκ δήλωσε πεπεισμένος για την αποτελεσματικότητα της βουλγαρικής προεδρίας που ξεκίνησε αυτό τον μήνα, κλείνοντας το μάτι στον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, πρώην αθλητή του καράτε. «Με έναν πρωθυπουργό που μπορεί να τρομάξει οποιονδήποτε αντίπαλο, θα τα καταφέρετε», κατέληξε.

«Δεν έχω ακούσει ποτέ έναν πιο ενδιαφέροντα λόγο», απάντησε ο Μπορίσοφ. «Εκτιμάμε το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατέβαλε τόσες προσπάθειες για να δείξει τον σεβασμό του προς τη Βουλγαρία», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέξας: Κατηγορείται για φόνο άνδρας που έδωσε κρυφά χάπι άμβλωσης στη σύντροφό του

Διεθνή / Τέξας: Κατηγορείται για φόνο γιατί έριξε χάπι άμβλωσης στο ποτό της εγκυμονούσας συντρόφου του

Η γυναίκα είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως ήθελε να κρατήσει το παιδί, ενώ ο άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσουν σε διακοπή της κύησης, προσφερόμενος να καλύψει το κόστος
LIFO NEWSROOM
Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Διεθνή / Μύκονος: Ποιος είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Τα «άφαντα» πολυτελή αυτοκίνητα και η απόπειρα αυτοκτονίας για μία ηθοποιό - Έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Σμύρνης σε ποινή 14 ετών και δύο μηνών για ληστεία και συκοφαντία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Συρία: Ισλαμιστικό dress code για γυναίκες στις παραλίες μετά την θεοκρατική αλλαγή στα σχολεία

Διεθνή / Συρία: Dress code με "φαρδιά και σεμνά" ρούχα και μπουρκίνι για τις γυναίκες στις παραλίες

Η κυβέρνηση του «τζιχαντιστή με το κοστούμι» Αχμέντ αλ Σαράα ζήτησε σήμερα από τις γυναίκες να φορούν μπουρκίνι ή ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα στις δημόσιες παραλίες
LIFO NEWSROOM
Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Διεθνή / Τα ανερχόμενα αστέρια των ευρωπαϊκών ομολόγων: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα κερδίζουν έδαφος

Τα ομόλογα Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, μειώνοντας το κόστος δανεισμού και πλησιάζοντας τα γερμανικά επιτόκια στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας
LIFO NEWSROOM
Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Στους 10 οι νεκροί - «Φρίκη που δεν περιγράφεται με λόγια»

Διεθνή / Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Αυστρία: Τριήμερο εθνικό πένθος - Στους 10 οι νεκροί

O Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν έκανε λόγο για «χτύπημα στην καρδιά της Αυστρίας» - Yπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM