Ο Ντομινίκ Πελικό ανακρίθηκε για δολοφονία, βιασμό και απόπειρα βιασμού σε δύο υποθέσεις

Ο Ντομινίκ Πελικό κλήθηκε σε ανάκριση για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις της δεκαετίας του '90 Facebook Twitter
Σκίτσο από τη δίκη που απεικονίζει τη Ζιζέλ Πελικό και τον Ντομινίκ Πελικό / φωτ.: ZZIGG, Instagram
0

Στην ανακρίτρια της Ναντέρ κλήθηκε σήμερα να εξεταστεί ο 72χρονος Ντομινίκ Πελικό για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις για τις οποίες ο πρώην σύζυγος και βιαστής της Ζιζέλ θεωρείται ύποπτος.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο Πελικό, που εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για τους κατά συρροή βιασμούς επί δέκα χρόνια της πρώην συζύγου του, βγήκε σήμερα από το κελί του προκειμένου να προσέλθει στην ανακρίτρια της Ναντέρ (11 χλμ. βορειοδυτικά του Παρισιού) Ναταλί Τιρκί για να εξεταστεί για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις της δεκαετίας του '90, των οποίων ο φάκελος άνοιξε ξανά τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αρνείται την εμπλοκή του

Η πρώτη υπόθεση αφορά τη δολοφονία και τον βιασμό  - δεν έχει εξακριβωθεί αν προηγήθηκε ο βιασμός της δολοφονίας ή το αντίστροφο - της 23χρονης κτηματομεσίτριας Σοφί Ναρμ τον Δεκέμβριο του 1991 στο Παρίσι. Ο Ντομινίκ Πελικό έχει αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση. Η δεύτερη υπόθεση για την οποία εξετάζεται ως ύποπτος ο βιαστής της Ζιζέλ αφορά απόπειρα βιασμού 19χρονης, η οποία ήταν επίσης κτηματομεσίτρια. Η απόπειρα έγινε τον Μάιο του 1999 στην πόλη Σεν-ε-Μαρν, ανατολικά του Παρισιού ενώ το όνομα του θύματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. 

Για τη δεύτερη υπόθεση ο Πελικό έχει παραδεχτεί «εν μέρει» τα γεγονότα και αυτό ίσως επειδή εντοπίστηκε στο DNA του στο σημείο. Ειδικότερα, όταν ο 72χρονος συνελήφθη για τους βιασμούς της Ζιζέλ έγινε ταυτοποίηση του DNA του με DNA που βρέθηκε στο παπούτσι του θύματος. Ο Πελικό ομολόγησε την πράξη του τον Οκτώβριο του 2022 και ενώ είχε προφυλακιστεί για τους κατά συρροή βιασμούς της 72χρονης πρώην συζύγου του. Όμως, όταν κλήθηκε ξανά σε ανάκριση για την υπόθεση τον Οκτώβριο του 2023 αρνήθηκε πως είχε σκοπό να βιάσει τη νεαρή γυναίκα και υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σημείο και το μόνο που ήθελε ήταν να δει τα εσώρουχα του θύματος. Η δικηγόρος του Πελικό, Μπεατρίς Ζαβαρό αρνήθηκε να σχολιάσει στο BFMTV τη συμμετοχή ή όχι του πελάτη της στις δύο υποθέσεις.

Η καταδίκη του για τους βιασμούς της Ζιζέλ

Υπενθυμίζεται πως ο Ντομινίκ Πελικό καταδικάστηκε στις 19 Δεκεμβρίου από το ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν σε 20 έτη κάθειρξης για τους κατά συρροή βιασμούς της πρώην συζύγου του, Ζιζέλ Πελικό. Ο 72χρονος συνταξιούχος επί 10 χρόνια νάρκωνε το θύμα και είτε βίαζε ο ίδιος την σύζυγό του, είτε καλούσε στην οικία τους άγνωστους άνδρες που «ψάρευε» από πλατφόρμα για swingers στο διαδίκτυο για να βιάζουν τη Ζιζέλ. Εκείνος έδινε οδηγίες στους βιαστές και κατέγραφε τη δράση τους.

Η ιστορική δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ, που σόκαρε τη Γαλλία, είχε διάρκεια τέσσερις μήνες και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Οι 50 συγκατηγορούμενοι του Πελικό κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο και τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από τρία μέχρι 15 έτη. Η Ζιζέλ με τη γενναία επιλογή της να μη διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, ώστε «η ντροπή να αλλάξει πλευρά», αναδείχθηκε σε σύμβολο κατά της σεξουαλικής βίας σε διεθνές επίπεδο. Σε πρόσφατη συνέντευξη στους Sunday Times ο Στεφάν Μπαμπονό, ένας εκ των δύο δικηγόρων της Ζιζέλ, δήλωσε πως η 72χρονη έχει πάρει διαζύγιο, άλλαξε το επίθετό της και ζει σε χωριό της Γαλλίας, το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM