LIVE!

Ο Ντι Μάιο κατηγορεί τον επίτροπο Έτινγκερ για υποκρισία

Ο Ντι Μάιο κατηγορεί τον επίτροπο Έτινγκερ για υποκρισία Facebook Twitter
(O αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο)
0

Στον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τον προϋπολογισμό, Γκίντερ Έτινγκερ, θέλησε να απαντήσει σήμερα ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο, ο επίτροπος τόνισε ότι αν μια χώρα μέλος αποφασίσει να μην καταβάλει την οικονομική της εισφορά στην Ένωση, τότε θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις.

«Οι δηλώσεις του χαρακτηρίζονται ακόμη περισσότερο από υποκρισία διότι δεν ακούσαμε να πούνε κάτι για την υπόθεση του πλοίου Diciotti, και τώρα παρεμβαίνουν μόνον διότι κατάλαβαν ότι δεν θα τους δώσουμε πια χρήματα», είπε ο Ντι Μάιο.

«Η θέση μας για άσκηση βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό παραμένει ως είχε. Αν τις επόμενες ημέρες θελήσουν να ανακαλύψουν και πάλι το πνεύμα αλληλεγγύης με το οποίο ιδρύθηκε η Ένωση, τότε το ξανασυζητάμε», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, υπουργός εργασίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ντι Μάιο, τέλος, τόνισε ότι αν η Ιταλία δεχθεί κερδοσκοπική επίθεση, αυτό δεν θα οφείλεται σε οικονομικούς, αλλά σε πολιτικούς λόγους, και ότι τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση Κόντε θα παρουσιάσει τις κύριες μεταρρυθμίσεις της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν ότι στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων η ανοχή του βρετανού μονάρχη τελείωσε - Ο πρίγκιπας Άντριου αποχώρησε μέσα στη νύχτα από το σπίτι του στο Royal Lodge
THE LIFO TEAM