Ο «μυστήριος» ιδιοκτήτης του «Stan the T-rex» αποκαλύφθηκε μετά από δημοπρασία 31,8 εκατ. δολαρίων

Stan the T-rex Facebook Twitter
Φωτ: Christie's
0

Όταν ο Ντουέιν Τζόνσον δήλωσε την αγάπη του για τους δεινοσαύρους και έδειξε ένα κρανίο Tyrannosaurus Rex στο γραφείο του σπιτιού, έπρεπε γρήγορα να ξεκαθαρίσει ότι δεν ήταν ο σκελετός που πωλήθηκε σε ανώνυμο αγοραστή από τον οίκο Christie's το 2020 προς 31,8 εκατ. δολάρια.

Εάν ο «The Rock» δεν έχει στην κατοχή του τον Stan the T. Rex, τότε ποιος τον έχει; 

Το πιο ακριβό απολίθωμα που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία θα πρωταγωνιστήσει  στο ολοκαίνουργιο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Άμπου Ντάμπι.

Το «νέο σπίτι» για τον λεγόμενο «βασιλιά των δεινοσαύρων» ανακαλύφθηκε από δημοσιογράφους στο National Geographic, οι οποίοι παρακολουθούσαν τα ίχνη του εξαφανισμένου ζώου μέσω των εμπορικών αρχείων των ΗΠΑ. Το περιοδικό διαπίστωσε ότι μια αποστολή 5,6 τόνων με καταγεγραμμένη αξία 31.847.500 δολαρίων, εξήχθη από τη Νέα Υόρκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Μάιο του 2021.

Και όπως φάνηκε είχαν δίκιο. Εκπρόσωποι του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού του Άμπου Ντάμπι επιβεβαίωσαν στο NatGeo ότι ο «Stan» θα βρίσκεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Άμπου Ντάμπι.

«Η φυσική ιστορία έχει ένα νέο σπίτι εδώ στο Άμπου Ντάμπι και θα πούμε την ιστορία του σύμπαντος μας μέσα από μερικά από τα πιο απίστευτα δείγματα που γνωρίζει η ανθρωπότητα», είπε στο περιοδικό ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού. «Αυτά είναι σπάνια δώρα από τη φύση που είμαστε περήφανοι που προστατεύουμε και μοιραζόμαστε με τον κόσμο», πρόσθεσε.

Το ίδρυμα που πρόκειται να ανοίξει για το κοινό το 2025, θα βρίσκεται στην πολιτιστική περιοχή στο νησί Saadiyat και θα αφηγείται την ιστορία της ζωής στη Γη μέσω σπάνιων δειγμάτων.
 

Με πληροφορίες artnet

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές Νέας Υόρκης: Σφοδρή σύγκρουση Μαμντάνι - Κουόμο στο πρώτο debate

Διεθνή / Εκλογές Νέας Υόρκης: Σφοδρή σύγκρουση Μαμντάνι - Κουόμο στο πρώτο debate

Σφοδρή αντιπαράθεση στην πρώτη τηλεμαχία για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης - Ο Ζοχράν Μαντάνι επιτίθεται στον Άντριου Κουόμο για διαφθορά και έλλειψη ενσυναίσθησης, ενώ η σύγκρουση για το Ισραήλ-Χαμάς προκαλεί έντονες αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ενισχύει στρατό, πολιτοφυλακή - Οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική

Διεθνή / Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ενισχύει στρατό, οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική

Η Βενεζουέλα ενισχύει στρατεύματα και πολιτοφυλακή, ενώ οι ΗΠΑ μεταφέρουν προηγμένα όπλα και ειδικές δυνάμεις στην Καραϊβική, αυξάνοντας την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι το διαδίκτυο είναι πλέον «νεκρό» καθώς τα bots ξεπερνούν τους ανθρώπους

Διεθνή / Ο συνιδρυτής του Reddit λέει ότι το διαδίκτυο είναι πλέον «νεκρό» καθώς τα bots ξεπερνούν τους ανθρώπους

Ο Οχανιάν υποστήριξε ότι η επόμενη γενιά των social media θα πρέπει να είναι «επαληθεύσιμα ανθρώπινη», βασισμένη σε «ζωντανό περιεχόμενο και αποδείξεις ζωής»
LIFO NEWSROOM
«Ζητούμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Διεθνή / «Ζητάμε συγγνώμη» από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα: Η Εκκλησία της Νορβηγίας παραδέχεται δεκαετίες διακρίσεων

Η Εκκλησία της Νορβηγίας προχώρησε σε ιστορική συγγνώμη προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα για δεκαετίες διακρίσεων - Ο επίσκοπος Όλαφ Φίκσε Τβέιτ αναγνώρισε ότι η Εκκλησία «προκάλεσε πόνο και ντροπή» και δεσμεύτηκε σε μια νέα εποχή αποδοχής και ενσωμάτωσης
LIFO NEWSROOM