Ο μπρούντζινος γορίλας Harambe «διαμαρτύρεται» απέναντι από τον Μαινόμενο Ταύρο της Wall Street

Ο μπρούντζινος γορίλας Harambe «διαμαρτύρεται» απέναντι από τον Μαινόμενο Ταύρο της Γουόλ Στριτ Facebook Twitter
Associated Press
0

Πριν ήταν το «Fearless Girl», τώρα το «Harambe»: ένας γιγαντιαίος μπρούντζινος γορίλας τοποθετήθηκε από τη Sapien.Network αντίκρυ στο διάσημο «Charging Bull» της Γουόλ Στριτ, μπροστά από το οποίο οι οργανωτές της παρέμβασης δημιούργησαν έναν σωρό από 10.000 μπανάνες.

Το ύψους 2,13 μέτρων γλυπτό στέκεται πλέον απέναντι από το περίφημο γλυπτό του 1989 του Arturo di Modica, και σε μια πινακίδα επί τόπου αναγράφεται: «Στόχος της διαμαρτυρίας είναι να αναδείξει το πόσο η Γουόλ Στριτ δεν έχει καμία επαφή με τις ανάγκες των απλών ανθρώπων και να αμφισβητήσει τον άσπλαχνο καπιταλισμό της. Ως σύμβολο της εξωφρενικής διαφοράς πλούτου μεταξύ του 1% και των υπολοίπων, 10.000 μπανάνες θα περιβάλλουν το εμβληματικό Charging Bull της Γουόλ Στριτ για να δείξουν πόσο έχουν αποτρελαθεί στη Γουόλ Στριτ».

Ο μπρούντζινος γορίλας Harambe «διαμαρτύρεται» απέναντι από τον Μαινόμενο Ταύρο της Γουόλ Στριτ Facebook Twitter
Associated Press


Ο Harambe είναι διάσημος γορίλας για τους Αμερικανούς· τον σκότωσαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Σινσινάτι το 2016 αφότου ένα παιδάκι σκαρφάλωσε μέσα στον περιφραγμένο χώρο του. «Αν και ποτέ δεν κινήθηκε επιθετικά κατά του παιδιού, ο Harambe σκοτώθηκε από τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου που φοβήθηκαν για την ασφάλεια του παιδιού» σημειώνεται, σε ανακοίνωση του Sapien.Network.

«Το μπρούντζινο άγαλμα του Harambe, σε αντιδιαστολή με το μπρούντζινο Charging Bull, αντιπροσωπεύει τα εκατομμύρια απλών ανθρώπων που αγωνίζονται σε ένα σύστημα που αυξάνει τον πλούτο των πλούσιων ελίτ και αφήνει πίσω τον μέσο άνθρωπο.»

Ο μπρούντζινος γορίλας Harambe «διαμαρτύρεται» απέναντι από τον Μαινόμενο Ταύρο της Γουόλ Στριτ Facebook Twitter
Associated Press


Οι μπανάνες που χρησιμοποιήθηκαν στην παρέμβαση προορίζονται για τοπικές τράπεζες τροφίμων. «Ο Harambe αντιπροσωπεύει κάτι που μας επιτρέπει να ρίξουμε τη ματιά μας σε κάτι πέρα από μόνον τον εαυτό μας» είπε, μιλώντας στο NBC New York, ο Robert Giometti, συνιδρυτής μαζί με Tejay Aluru και Ankit Bhatia της Sapien.Network. «Ποιες είναι οι φιλοδοξίες μας ως άνθρωποι; Έχει να κάνει με τη μεταξύ μας σύνδεση. Η απλή χειρονομία του να δίνεις μια μπανάνα οικοδομεί μία κοινότητα. Ως κοινωνία, πρέπει να ενωθούμε».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM