Ο Μπιλ Γκέιτς μετέφερε μετοχές $2,4 δισ. στη Μελίντα εν μέσω διαζυγίου

Ο Μπιλ Γκέιτς μετέφερε μετοχές $2,4 δισ. στη Μελίντα εν μέσω διαζυγίου Facebook Twitter
Ο Bill Gates με την Melinda τον Ιούλιο του 2009. EPA/PETER FOLEY
0

Ο Μπιλ Γκέιτς μετέφερε μετοχές αξίας σχεδόν 2,4 δισ. δολαρίων στη Μελίντα Γκέιτς, καθώς δυο από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ξεκίνησαν να μοιράζουν τις περιουσίες τους μετά την αίτηση διαζυγίου.

Οι μεταφορές έγιναν τη Δευτέρα, την ίδια ημέρα που ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft αποκάλυψε στο Twitter πως βάζουν τέλος στον επί 27 χρόνια γάμο τους. 

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους σε δυο μεξικανικές εταιρίες: την εταιρία εμφιάλωσης Coca-Cola Femsa SAB και τον τηλεοπτικό όμιλο Grupo Televisa SA.

Το 4,9% της Μελίντα στην Coca-Cola Femsa έχει αξία περίπου 121 εκατ. δολάρια ενώ το 6,7% στην Televisa έχει αξία περίπου 386 εκατ. δολάρια. 

Ο Μπιλ Γκέιτς μετέφερε επίσης στην πρώην σύζυγό του κάποιες μετοχές του στα Canadian National Railway Co. [Εθνικός Σιδηρόδρομος του Καναδά] και AutoNation Inc., την μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Το πρώτο μερίδιο (1,9%) αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 1,55 δισ. δολαρίων και το δεύτερο (3,7%) σε περίπου 307 εκατ. δολάρια.

Οι δημόσιες επενδύσεις είναι μέρος μιας περιουσίας που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 130 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. 

Το ζευγάρι θα χωρίσει τα περιουσιακά στοιχεία με βάση ένα συμφωνητικό που διαπραγματεύτηκαν πριν καταθέσουν την αίτηση διαζυγίου. 

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει πουλήσει ή δωρίσει το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών του στην Microsoft Corp., που συνίδρυσε και διηύθυνε για δεκαετίες. Από τον Οκτώβριο του 2019, περίπου πέντε μήνες πριν αποχωρήσει από την Microsoft , έχει κρατήσει το 1,3%, που αντιστοιχεί σε περίπου 25,4 δισ. δολάρια.

Οι δυο τους έχουν δεσμευτεί να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους και μέσα στα χρόνια έχουν κάνει δωρεές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς άνω των 36 δισ. δολαρίων μέσω του Bill & Melinda Gates Foundation.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ