Inc: Ο τρόπος που οι «συναισθηματικά ευφυείς» χειρίζονται τους τοξικούς ανθρώπους

Χώρος εργασίας Facebook Twitter
Φωτ: Proxyclick Visitor Management System on Unsplash
0

Όταν ξεσπά μια κρίση στον χώρο εργασίας, συνήθως οι επικεφαλής μιας ομάδας είναι αυτοί που καλούνται να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το καλό σενάριο, θέλει τους εμπλεκόμενους να είναι ήρεμοι, θετικοί και να σέβονται ο ένας τον άλλον, ακόμη και αν μερικά λεπτά νωρίτερα είχαν διαφωνήσει έντονα. Από την άλλη, στο κακό σενάριο, υπάρχει κάποιος που συνεχίζει να «ρίχνει λάδι στην φωτιά», κουνώντας το δάχτυλο και εκτοξεύοντας κατηγορίες. Αυτό το άτομο είναι, εκείνο που θα χαρακτηριστεί, ως τοξικό.

Ποιος, όμως, είναι ο σωστός τρόπος να χειριστείτε έναν τέτοιο άνθρωπο; Σύμφωνα με το Inc, η πιο έξυπνη αντιμετώπιση συνδέεται με τον αυτοέλεγχο.

Η δύναμη του αυτοελέγχου

Σε μελέτες συναισθηματικής νοημοσύνης, αυτός είναι ένας όρος που συχνά ονομάζεται αυτοσυγκράτηση, την οποία οι αποκαλούμενοι «τοξικοί άνθρωποι» δεν φαίνεται να έχουν καλλιεργήσει. Γιατί έχει σημασία ο αυτοέλεγχος; Όταν συμβαίνουν συγκρούσεις, το ερώτημα πίσω από τον αυτοέλεγχο είναι εάν κάποιος μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του με θετικό αποτέλεσμα. 

Εάν είστε από αυτούς, σύμφωνα με τον γκουρού της συναισθηματικής νοημοσύνης, Daniel Goleman, «το δράμα είναι περιορισμένο και η παραγωγικότητα πολύ υψηλή» σε εργασιακά περιβάλλοντα υπό την καθοδήγηση τέτοιων επικεφαλής.

Εάν οι υπεύθυνοι μιας ομάδας δεν έχουν ικανότητα αυτοελέγχου, η κατάσταση ανά πάσα στιγμή μπορεί να οξυνθεί και να ξεφύγει από τον έλεγχο. Ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια που πηγάζουν από την έλλειψη αυτοελέγχου είναι ο αφιλτράριστος θυμός. 

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό, ανθρώπινο συναίσθημα που μπορεί να προκύψει στον καθένα και ιδιαίτερα σε έναν άνθρωπο που έχει να διαχειριστεί διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες. Οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι μπορούν να δουν την κατάσταση με ψυχραιμία και να προσδιορίσουν σωστά την πραγματική πηγή των συναισθημάτων τους. Κατανοούν ότι ακόμα και ο θυμός πρέπει να εκφράζεται με υγιή τρόπο. Υπάρχει τόπος και χρόνος για τον «κατάλληλο θυμό», και όλοι πρέπει να μάθουν πώς να τον διαχειρίζονται.

Ο αυτοέλεγχος είναι μια ικανότητα που μπορεί να βοηθήσει τους επικεφαλής ομάδων να είναι «παρόντες, ήρεμοι και συγκεντρωμένοι σε περιόδους υψηλού στρες» και να διαχειρίζονται τις όποιες κρίσεις. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM