ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Ο Μεντβέντεφ επικαλέστηκε τον Στάλιν, για να ζητήσει αύξηση της παραγωγής όπλων στη Ρωσία

Ντμίτρι Μεντβέντεφ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ διάβασε σε στελέχη της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας ένα απειλητικό τηλεγράφημα του Ιωσήφ Στάλιν, προκειμένου να τονίσει την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής όπλων. 

«Εάν σε λίγες ημέρες αποδειχθεί ότι παραβήκατε το καθήκον σας προς την πατρίδα, θα σας συντρίψω ως εγκληματίες», ανέφερε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, διαβάζοντας το τηλεγράφημα που είχε στείλει ο Στάλιν στους επικεφαλής της στρατιωτικής βιομηχανίας το 1941, απαιτώντας περισσότερα πυρομαχικά για τα σοβιετικά τανκ. 

«Είναι απαράδεκτο τα στρατεύματά μας να υποφέρουν στο μέτωπο λόγω της έλλειψης αρμάτων μάχης, ενώ εσείς εδώ πίσω τεμπελιάζετε», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων το εν λόγω τηλεγράφημα, το οποίο διάβασε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας. 

«Σύντροφοι, θέλω να θυμηθείτε τα λόγια του αρχιστράτηγου», είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στα στελέχη της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. 

Μόσχα: Εχθρική ενέργεια της Σλοβακίας η αποστολή μαχητικών στην Ουκρανία 

Στο μεταξύ, η Ρωσία κατηγόρησε τη Σλοβακία για αθέτηση σύμβασης, αναφορικά με τα σοβιετικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που έστειλε στην Ουκρανία. 

Η Σλοβακία δεσμευόταν από συνθήκη του 1997 να μην παραδώσει MiG-29 σε άλλη χώρα δίχως τη συγκατάθεση του Κρεμλίνου, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, η οποία είναι αρμόδια για τις συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων με άλλα κράτη. 

Η Μόσχα έκανε λόγο για μια εχθρική ενέργεια, η οποία παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Σλοβακίας που απορρέουν από τη σύμβαση. Την Πέμπτη η Σλοβακία παρέδωσε τέσσερα MiG-29 στην Ουκρανία, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα στείλει άλλα εννέα μαχητικά αεροσκάφη. 

Τρία από τα συνολικά 13 MiG-29 της Σλοβακίας δεν είναι σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας και θα χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά, αναφέρει το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Η Σοβιετική Ένωση είχε παραδώσει στην Τσεχοσλοβακία τα περισσότερα από τα μαχητικά αεροσκάφη αυτού του τύπου, στα τέλη της δεκαετίας του ‘80. Μετά τη διάλυση της χώρας, η Τσεχία και η Σλοβακία τα μοιράστηκαν, ενώ η δεύτερη προμηθεύτηκε κι άλαλ από τη Ρωσία τη δεκαετία του 1990.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ dpa

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

«Η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να θεωρήσει την Κύπρο ως εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε ο Χασάν Νασράλα
NEWSROOM
Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν την ισχυρότερη συμφωνία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Διεθνή / Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε στον Πούτιν πλήρη υποστήριξη στον πόλεμο με την Ουκρανία - Η συμφωνία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
NEWSROOM
Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM