Ο Μακρόν χαιρετίζει το Παρίσι και υπερασπίζεται την παγκοσμιοποίηση

Ο Μακρόν χαιρετίζει το Παρίσι και υπερασπίζεται την παγκοσμιοποίηση Facebook Twitter
0

Μετά την επίσημη ανάληψη καθηκόντων σήμερα το πρωί, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, από το δημαρχείο του Παρισιού, απέτισε φόρο τιμής στη γαλλική πρωτεύουσα, «λόγο υπερηφάνειας για κάθε Γάλλο», ενώ έσπευσε να υποσχεθεί ότι θα διασφαλίσει «η παγκοσμιοποίηση να ωφελήσει τον καθένα».

Παρουσία της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο πρόεδρος της Γαλλίας διατύπωσε την ελπίδα ότι θα καταφέρει «να ενώσει την χώρα επιτρέποντας σε κάθε κοινότητα, κάθε νομό, κάθε περιφέρεια να εξελιχθεί σε μια επιτυχημένη περιοχή και να αποτελεί πλήρες κομμάτι της χώρας».


«Η πρόκληση των επόμενων πέντε ετών θα είναι να εμποδίσουμε η χώρα μας να διαλυθεί (...) διασφαλίζοντας, όπως το Παρίσι που τα καταφέρνει περίφημα, ότι η παγκοσμιοποίηση και το άνοιγμα της χώρας μας θα ωφελήσουν τον καθένα» εξ ημών.
«Δεν ξεχνώ τις διασπάσεις, την οργή, τις αμφιβολίες» συμπλήρωσε και λίγο μετά δεσμεύτηκε να «συγκεντρώσει και να ακούσει τους φόβους και να απαντήσει σε αυτούς».


Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μιας «οικονομίας κυκλικής, συνεργατικής, κοινωνικής, αλληλέγγυας και ψηφιακής» εξήγησε ότι θέλει «να αδράξει αυτές τις νέες ευκαιρίες» όμως «την ίδια στιγμή να προστατεύσει προσφέροντας την ασφάλεια σε νέους τομείς».
Κατόπιν ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε το κεντρικό μοτίβο του προγράμματός του:«Να απελευθερώσουμε και να προστατεύσουμε».


Επιπλέον, ο πρόεδρος της Γαλλίας χαιρέτισε τις δράσεις του Παρισιού, που ηγείται στην εκστρατεία εναντίον της κλιματικής αλλαγής, «ένα ρόλο για τον οποίο θα σας βοηθήσω» τόνισε απευθυνόμενος στην Αν Ινταλγκό.


Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, που είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη σε αυτόν τον σκοπό, είχε νωρίτερα υπενθυμίσει στον επικεφαλής του γαλλικού κράτους ότι «το ντίζελ σκοτώνει» κρίνοντας πως πρέπει να «γυρίσουμε σελίδα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM
Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM
Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM