Ο Μαδούρο διέταξε «μαύρο» στο CNN μετά από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Ο Μαδούρο διέταξε «μαύρο» στο CNN μετά από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ Facebook Twitter
1

Την παύση μετάδοσης του ισπανόφωνου CNN διέταξε χθες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατηγορώντας το τηλεοπτικό δίκτυο πως «στρεβλώνει την αλήθεια». Η απαγόρευση σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά τη μετάδοση ενός ρεπορτάζ από το CNN, το οποίο υποστήριζε πως η πρεσβεία της χώρας στο Ιράκ εξέδιδε πλαστά διαβατήρια και βίζες σε υπηκόους χωρών της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που «σχετίζονται με τρομοκρατία».

Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και του τηλεοπτικού δικτύου είχε ξεκινήσει μετά τη δημοσίευση διάφορων ρεπορτάζ, με τελευταίο αυτό για τα πλαστά διαβατήρια. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Μαδούρο είχε κατηγορήσει το τηλεοπτικό δίκτυο, για διαφορετική υπόθεση, λέγοντας ότι θέλει να φύγει το CNN από τη χώρα. Είχε πει συγκεκριμένα πως παραποίησε δηλώσεις μαθήτριας προς τον ίδιο, σχετικά με μαθητές σε σχολεία που λιποθυμούν από την πείνα.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντέλσι Ροντρίγκες κατηγόρησε επίσης το CNN για προπαγάνδα, σημειώνοντας ότι ο πληροφοριοδότης στην ιστορία με τα διαβατήρια ήταν κάποιος που σχετίζεται με την αντιπολίτευση και εργάζεται για «ιμπεριαλιστικές υπηρεσίες».

«Διαστρεβλώνουν την αλήθεια [...] υποκινούν επίθεση εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας και των θεσμών της» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών, που ανακοίνωση την παύση της μετάδοσης.

Το CNN τόνισε ότι η κυβέρνηση Μαδούρο άδικα στερεί από τους κατοίκους της Βενεζουέλας μία ειδησεογραφική υπηρεσία που απολάμβαναν εδώ και 20 χρόνια, ενώ πρόσθεσε πως το πρόγραμμά του θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στο διαδίκτυο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Διεθνή / Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί ΛΟΑΤΚΙ+ στον κόσμο για τα ταξίδια της νέας σεζόν

Με αφορμή τον Μήνα Υπερηφάνειας και τις χιλιάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες σε πόλεις όλου του κόσμου προς τιμήν του Pride, νέα έρευνα αποκαλύπτει τους must - visit προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Διεθνή / Ιράν προς ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία: «Θα στοχοποιηθείτε αν παρέμβετε υπέρ του Ισραήλ»

Η Τεχεράνη δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα καθίστανται πλέον «ανώφελες», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για συνενοχή στα ισραηλινά πλήγματα
LIFO NEWSROOM
Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Διεθνή / Προπαγάνδα Ισραήλ στο ελληνικό YouTube, ενόψει της αποστολής προς τη Γάζα

Το GHF δέχεται έντονη κριτική τόσο από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όσο και από τον ΟΗΕ, για περιορισμένη διανομή βοήθειας, ελλιπή πρόσβαση και καταγγελίες για έλεγχο των δικαιούχων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια