Ο κυβερνήτης του Τέξας απαγόρευσε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Ο κυβερνήτης του Τέξας απαγόρευσε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ιδιωτικές επιχειρήσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου ΑP
0

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, με εκτελεστικό διάταγμα απαγορεύει σε οποιαδήποτε οντότητα- συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών επιχειρήσεων- να δώσει εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων. 

Η κίνηση αυτή έρχεται ενώ η διοίκηση Μπάιντεν αναμένεται να ορίσει τους κανόνες που θα απαιτούν τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων σε επιχειρήσεις με πάνω από 100 υπαλλήλους, διαφορετικά θα πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ για τον κορωνοϊό. 

«Καμία οντότητα στο Τέξας δεν μπορεί να επιβάλλει απόδειξη εμβολιασμού για τον κορωνοϊό σε ένα άτομο- συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων ή καταναλωτών- που διαφωνεί με αυτό τον εμβολιασμό για οποιοδήποτε λόγο προσωπικής συνείδησης που βασίζεται σε θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους», ανέφερε το διάταγμα που υπέγραψε ο Άμποτ. 

Παράλληλα σημείωσε ότι ενθαρρύνονται ισχυρά να κάνουν τα εμβόλια όσοι τα δικαιούνται, αλλά αυτό «πρέπει πάντα να είναι εθελοντικό για τους Τεξανούς». 

Πρόσφατα το Τέξας είδε μείωση των νέων κρουσμάτων και νοσηλειών. Όμως, εξαιτίας της αύξησης των θανάτων από την πρόσφατη έξαρση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα η πολιτεία πλησιάζει γρήγορα τους συνολικά 67.000 νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας. 

Προηγουμένως, ο Άμποτ είχε απαγορεύσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις κυβερνητικές υπηρεσίες της πολιτείας, αλλά μέχρι τώρα είχε επιτρέψει στις εταιρείες να αποφασίσουν οι ίδιες τους κανόνες για τους εργαζομένων τους. 

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διεθνή / ΗΠΑ: Συλλήψεις Εβραίων ακτιβιστών μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου ενόψει της ομιλίας του Νετανιάχου

Διαδήλωναν για τον πόλεμο στη Γάζα και φορούσαν κόκκινες μπλούζες με συνθήματα όπως «όχι στο όνομά μας» και «Οι Εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο και αυτή είναι η Ελλάδα

Διεθνή / Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο και αυτή είναι η Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας σχολίασε πως «αν η Τουρκία δεν είχε κάνει αυτή την επέμβαση, ο τουρκοκυπριακός λαός θα είχε αντιμετωπίσει μια γενοκτονία»
LIFO NEWSROOM