Ο Κρις Χέμσγουορθ έμαθε ότι είναι «8-10 φορές πιο πιθανό» να εμφανίσει Αλτσχάιμερ- Στην εκπομπή του

Ο Κρις Χεμσγουορθ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Όταν ο Κρις Χέμσγουορθ άρχισε να γυρίζει την εκπομπή «Limitless» που αφορά τη μακροζωία και την αντιμετώπιση της γήρανσης, δεν περίμενε ότι θα μάθει ότι έχει γενετική προδιάθεση να εμφανίσει Αλτσχάιμερ

Ο 39χρονος ηθοποιός έμαθε στο πλαίσιο της εκπομπής πως έχει δύο αντίγραφα γονιδίου APOE4- ένα από τον κάθε γονέα του- που σύμφωνα με έρευνες αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση της νόσου.   

«Πήραν όλες τις εξετάσεις αίματος και έκαναν ένα σωρό τεστ και το σχέδιο ήταν να μου πουν στην κάμερα όλα τα αποτελέσματα και μετά να συζητήσουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα», περιέγραψε ο Χέμσγουορθ στο Vanity Fair. 

Όμως, ο γιατρός του συγκεκριμένου επεισοδίου, Πίτερ Άτια, τηλεφώνησε στον δημιουργό της εκπομπής, Ντάρεν Αρονόφσκι και είπε: «Δεν θέλω να του το πω αυτό μπροστά στην κάμερα. Πρέπει να γίνει μια συζήτηση εκτός και μετά να δούμε εάν θέλει να μπει στην εκπομπή αυτό». 

Στη συνέχεια, ο γιατρός τηλεφώνησε στον Χέρμσγουορθ και τον ενημέρωσε, κάτι «αρκετά σοκαριστικό», παραδέχθηκε ο ηθοποιός. Η συζήτηση ήταν σχετικά σύντομη και του προκάλεσε «ένα σωρό ερωτήσεις». Αναρωτιόταν «πρέπει να ανησυχήσω; Είναι ανησυχητικό αυτό;».  

Αυτό που έμαθε είναι πως, λόγω του γονιδίου, είναι «8 με 10 φορές πιο πιθανό» να εμφανίσει Αλτσχάιμερ. Αποτελεί μια «ισχυρή ένδειξη» κινδύνου για τη νόσο. Από τότε που του το είπαν «νιώθω πως η μνήμη μου χειροτερεύει. Είναι ένα φαινόμενο placebo, ή συμβαίνει ήδη», δήλωσε γελώντας. 

Στην εκπομπή του έδωσαν τη δυνατότητα να μην συμπεριληφθεί στο επεισόδιο η συζήτηση για το θέμα αυτό. Όμως, η σκέψη ότι θα βοηθήσει άλλους τον έκανε να ξεπεράσει κάθε ενδοιασμό. 

«Σκέφτηκα, αν αυτό είναι ένα κίνητρο προκειμένου οι άνθρωποι να φροντίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να καταλάβουν ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν, τότε φανταστικά. Η ανησυχία μου ήταν ότι δεν ήθελα να το εκμεταλλευτώ, να το δραματοποιήσω υπερβολικά», εξήγησε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ