Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για τους μετανάστες

Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για τους μετανάστες Facebook Twitter
5

Τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιώματων και την αδράνεια, που επιδεικνύεται για την προστασία τους, αναδεικνύει, στην ετήσια έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία.

Στο κείμενο της έκθεσης, που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, καταγράφονται μαζικές δολοφονίες, γενοκτονίες, καταπίεση, διαφθορά και διώξεις με βάση το φύλο, σε πάρα πολλά σημεία του πλανήτη.

«Χρειάζεται μεγαλύτερη ευθύνη από τη διεθνή κοινότητα. Έχουμε δικαίωμα να διερωτηθούμε ποιόν αφορά η έννοια της εθνικής κυριαρχίας: τις κυβερνήσεις που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο όνομά της, ή τους πολίτες;», λέει η πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαλλίας.

Η Συρία με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, το Μάλι, η Βόρεια Κορέα, το Σουδάν, το Πακιστάν και η Ταϊλάνδη είναι μεταξύ των κρατών που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Επιπλέον καταγράφονται περιορισμοί στην ελευθερία του λόγου σε 101 χώρες και βασανιστήρια ή κακομεταχείριση σε τουλάχιστον 112 χώρες.

Σημειώνεται πως πολλά έθνη απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την κακοποίηση με βάση το φύλο.

Αναφορά γίνεται και στην Ελλάδα.

Στην έκθεση τονίζονται τα περιστατικά επίθεσης από αστυνομικό εναντίον του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, η υπερβολική χρήση χημικών ουσιών από ΜΑΤ στις διαδηλώσεις εναντίον της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική, τα επεισόδια στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Corpus Christi», και η δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Έμφαση δίνεται και στον στις επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα που με βάση τη Διεθνή Αμνηστία αυξήθηκαν δραματικά την περυσινή χρονιά.

Πηγή: Euronews

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς εξήγησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ήταν η άρνηση του Πούτιν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ζελένσκι, αλλά ο Τραμπ κατάφερε να αλλάξει αυτή τη στάση
LIFO NEWSROOM
Κίνα: Νέοι και άνεργοι πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

Διεθνή / Κίνα: Η νέα τάση θέλει τους άνεργους να πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

«Λόγω της οικονομικής μετάβασης και της ασυμφωνίας μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, οι νέοι χρειάζονται τέτοιους χώρους για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους ή για να κάνουν διάφορες μικρές δουλειές ως μεταβατικό στάδιο»
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν την ένταση της δόνησης και τον πανικό που ακολούθησε, καθώς μετασεισμοί – με ισχυρότερο στα 4,6 Ρίχτερ – συνεχίστηκαν για περίπου 20 λεπτά
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Στοχευμένο πλήγμα του Ισραήλ κατά δημοσιογράφων - 7 νεκροί, 5 μέλη του Αλ Τζαζίρα

Διεθνή / Γάζα: Στοχευμένο πλήγμα του Ισραήλ κατά δημοσιογράφων - 7 νεκροί, 5 μέλη του Αλ Τζαζίρα

Μεταξύ των θυμάτων στη Γάζα είναι ο ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα, Ανάς αλ Σαρίφ που βρισκόταν στη Γάζα από το ξέσπασμα του πολέμου το 2023 - Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε «στοχοποιημένα» τον Αλ Σαρίφ, χαρακτηρίζοντάς τον «τρομοκράτη» που «παρίστανε τον δημοσιογράφο»
LIFO NEWSROOM
Κάλας: Καμία συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας χωρίς Ουκρανία και ΕΕ – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

Διεθνή / Κάλας: Καμία συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας χωρίς Ουκρανία και ΕΕ – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ προειδοποίησε πως μια διαπραγματευτική λύση δεν πρέπει να αφήσει περιθώρια για νέα επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, της διατλαντικής συμμαχίας ή της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θα ήθελα να πετάξω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μούρη του Δένδια και της κυβέρνησης Σαμαρά γενικότερα που έχουν καταστήσει την χώρα μου ικανή να βρίσκεται στα εξώφυλλα των εκθέσεων της Διεθνούς Αμνηστίας, του Ερυθρού Σταυρού κ.α.