Ο κόσμος αγόρασε περισσότερη σαμπάνια από ποτέ πέρυσι

Ποτήρια με σαμπάνια Facebook Twitter
Unsplash
0

Οι εταιρείες σαμπάνιας μπορούν να πανηγυρίζουν, καθώς οι πωλήσεις και οι εξαγωγές σημείωσαν ρεκόρ πέρυσι, παρόλο που τα lockdowns εξαιτίας της πανδημίας έκλεισαν μπαρ και εστιατόρια.

Η Comité Champagne, εμπορική ένωση που εκπροσωπεί περισσότερους από 16.000 αμπελουργούς και 320 οίκους σαμπάνιας, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Γαλλία εξήγαγε ρεκόρ 180 εκατομμυρίων φιαλών σαμπάνιας το 2021, σημειώνοντας αύξηση 38% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι παγκόσμιες πωλήσεις σαμπάνιας έφτασαν επίσης το ρεκόρ των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Comité Champagne είπε ότι οι συνολικές αποστολές αυξήθηκαν 32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 322 εκατομμύρια μπουκάλια καθώς οι άνθρωποι φαίνεται να βρήκαν λόγους να γιορτάσουν στο σπίτι τους. «Με τον τουρισμό και τη διοργάνωση εκδηλώσεων που εξακολουθούν να είναι μειωμένες λόγω της υγειονομικής κρίσης, υπάρχει περιθώριο να πιστεύουμε ότι η κατανάλωση κατ΄οίκον έχει αυξηθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εμπορικός όμιλος.

«Οι καταναλωτές επέλεξαν να διασκεδάσουν στο σπίτι, αντισταθμίζοντας τη γενικά ζοφερή διάθεση με νέες στιγμές χαλάρωσης και μοιράσματος», προστίθεται.

Λεπτομερή στοιχεία για τις εξαγωγές δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί, αλλά το 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν οι κορυφαίες ξένες αγορές για τη σαμπάνια. Η κατανάλωση σαμπάνιας ανέβηκε στα επίπεδα προ πανδημίας πέρυσι στη Γαλλία, με τις αποστολές να αυξάνονται κατά 25% φτάνοντας σχεδόν τα 142 εκατομμύρια μπουκάλια.

Ο Maxime Toubart, συμπρόεδρος της Comité Champagne, είπε ότι το ριμπάουντ ήταν μια «καλοδεχούμενη έκπληξη» μετά από ένα δύσκολο 2020.

Ο τίτλος σαμπάνια προορίζεται αποκλειστικά για κρασιά των οποίων η συγκομιδή και η παραγωγή γίνεται από 16.200 καλλιεργητές σε 34.300 εκτάρια βορειοανατολικά του Παρισιού. Η περιοχή επλήγη από σοβαρούς παγετούς την περασμένη άνοιξη, με τις καλλιέργειες σε όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας να καταστρέφονται. Ο παγετός έπληξε περίπου το 80% των αμπελώνων σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Οινοποιητικών Εταιρειών.
 

Με πληροφορίες CNN Business

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεξέλεγκτο το νέο «σύστημα θαλάσσιων ταξί» μεταναστών στη Μάγχη: Ανήμπορη η γαλλική αστυνομία

Διεθνή / Ανεξέλεγκτο το νέο «σύστημα θαλάσσιων ταξί» μεταναστών στη Μάγχη: Ανήμπορη η γαλλική αστυνομία

Η γαλλική αστυνομία αδυνατεί να αναχαιτίσει την αύξηση των παράνομων διελεύσεων προς τη Βρετανία μέσω «θαλάσσιων ταξί» - Νέες τακτικές από κυκλώματα διακινητών και αυξημένος κίνδυνος για γυναίκες και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Θα επιτεθούν οι ΗΠΑ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν;

Διεθνή / Η βόμβα GBU 57 και τα βομβαρδιστικά B-2: Θα επιτεθούν οι ΗΠΑ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν;

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή, τηρώντας μία ασάφεια ως προς την πιθανότητα να επιτεθούν κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, καθώς ο Τραμπ εξετάζει την επέμβαση στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρωσία και Μέση Ανατολή: Η αντίδραση στην επιχείρηση «Rising Lion» του Ισραήλ και οι στρατηγικές επιπτώσεις

Ανάλυση / Ρωσία και Μέση Ανατολή: Η αντίδραση στην επιχείρηση «Rising Lion» του Ισραήλ και οι στρατηγικές επιπτώσεις

Η Ρωσία χαρακτηρίζει την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή «επικίνδυνη» αλλά βλέπει και οφέλη, ενώ η στρατηγική της θέση δοκιμάζεται εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Διεθνή / Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να στοχοποιεί κρίσιμες ιρανικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα και συστημάτων εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM