Ο κόσμος αγόρασε περισσότερη σαμπάνια από ποτέ πέρυσι

Ποτήρια με σαμπάνια Facebook Twitter
Unsplash
0

Οι εταιρείες σαμπάνιας μπορούν να πανηγυρίζουν, καθώς οι πωλήσεις και οι εξαγωγές σημείωσαν ρεκόρ πέρυσι, παρόλο που τα lockdowns εξαιτίας της πανδημίας έκλεισαν μπαρ και εστιατόρια.

Η Comité Champagne, εμπορική ένωση που εκπροσωπεί περισσότερους από 16.000 αμπελουργούς και 320 οίκους σαμπάνιας, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Γαλλία εξήγαγε ρεκόρ 180 εκατομμυρίων φιαλών σαμπάνιας το 2021, σημειώνοντας αύξηση 38% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι παγκόσμιες πωλήσεις σαμπάνιας έφτασαν επίσης το ρεκόρ των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Comité Champagne είπε ότι οι συνολικές αποστολές αυξήθηκαν 32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 322 εκατομμύρια μπουκάλια καθώς οι άνθρωποι φαίνεται να βρήκαν λόγους να γιορτάσουν στο σπίτι τους. «Με τον τουρισμό και τη διοργάνωση εκδηλώσεων που εξακολουθούν να είναι μειωμένες λόγω της υγειονομικής κρίσης, υπάρχει περιθώριο να πιστεύουμε ότι η κατανάλωση κατ΄οίκον έχει αυξηθεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εμπορικός όμιλος.

«Οι καταναλωτές επέλεξαν να διασκεδάσουν στο σπίτι, αντισταθμίζοντας τη γενικά ζοφερή διάθεση με νέες στιγμές χαλάρωσης και μοιράσματος», προστίθεται.

Λεπτομερή στοιχεία για τις εξαγωγές δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί, αλλά το 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν οι κορυφαίες ξένες αγορές για τη σαμπάνια. Η κατανάλωση σαμπάνιας ανέβηκε στα επίπεδα προ πανδημίας πέρυσι στη Γαλλία, με τις αποστολές να αυξάνονται κατά 25% φτάνοντας σχεδόν τα 142 εκατομμύρια μπουκάλια.

Ο Maxime Toubart, συμπρόεδρος της Comité Champagne, είπε ότι το ριμπάουντ ήταν μια «καλοδεχούμενη έκπληξη» μετά από ένα δύσκολο 2020.

Ο τίτλος σαμπάνια προορίζεται αποκλειστικά για κρασιά των οποίων η συγκομιδή και η παραγωγή γίνεται από 16.200 καλλιεργητές σε 34.300 εκτάρια βορειοανατολικά του Παρισιού. Η περιοχή επλήγη από σοβαρούς παγετούς την περασμένη άνοιξη, με τις καλλιέργειες σε όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Γαλλίας να καταστρέφονται. Ο παγετός έπληξε περίπου το 80% των αμπελώνων σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Οινοποιητικών Εταιρειών.
 

Με πληροφορίες CNN Business

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ