ΤΕΜΠΗ

Ο κορωνοϊός πλήττει την Disney: Απώλειες 1,4 δισ. δολ. από το κλείσιμο των θεματικών πάρκων

Ο κορωνοϊός πλήττει την Disney: Απώλειες 1,4 δισ. δολ. από το κλείσιμο των θεματικών πάρκων Facebook Twitter
0

Η Walt Disney Co εκτιμά ότι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο μείωσαν τα κέρδη της κατά 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια, κυρίως εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των θεματικών πάρκων.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θέτει σε διαθεσιμότητα το «μη απαραίτητο προσωπικό» της λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι ξεκινώντας από την 19η Απριλίου θέτει σε καθεστώς άδειας τους εργαζόμενους «των οποίων οι θέσεις εργασίας δεν είναι απαραίτητες αυτή τη στιγμή». 

Ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το θεματικό της πάρκο στη Σανγκάη, την επόμενη εβδομάδα. Η Disney ανέφερε αναπροσαρμοσμένα κέρδη 60 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καταγράφοντας μείωση 63% σε σύγκριση με τα κέρδη της πριν από έναν χρόνο, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ήταν λιγότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για κέρδη 89 σεντς ανά μετοχή (IBES, Refinitiv).

Ο Ρόμπερτ Τσαπέκ διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney δήλωσε ότι η εταιρεία θα επαναλειτουργήσει σταδιακά, αρχίζοντας από το πάρκο της στη Σανγκάη, το οποίο θα ανοίξει στις 11 Μαΐου.

Η Disney θα ελέγχει την είσοδο του κοινού χρησιμοποιώντας «ένα εξελιγμένο σύστημα κρατήσεων και εισόδου» ενώ θα επιβάλλει την εφαρμογή κοινωνικών αποστάσεων, αλλά και άλλων υγειονομικών προληπτικών μέτρων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η απαίτηση για μάσκες προσώπου, αλλά και η θερμομέτρηση των επισκεπτών. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM