Ο κινεζικός πυρετός της αστικοποίησης ισοπεδώνει 700 βουνά!

0

Σε μία προσπάθεια της Κίνας να καλύψει τις ανάγκες του αυξανόμενου πληθυσμού της που αστικοποιείται, η κυβέρνηση της χώρας άναψε το πράσινο φως για την ισοπέδωση 700 βουνών, ώστε να κτιστεί ή νέα πόλη Lanzhou.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το σχέδιο αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το περιβάλλον, καθώς οι μακροπρόθεσμες συνέπειες ενδέχεται να είναι καταστροφικές.

Όπως αναφέρει το USA Today, o κινεζικός πληθυσμός αστικοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, τα επόμενα δώδεκα χρόνια, να υπάρχουν 221 κινεζικές πόλεις με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ποσοστό της αστικοποίησης έχει διπλασιαστεί συγκριτικά με τη δεκαετία του '90 (26%).

Οι πανεπιστημιακές έρευνες δείχνουν ότι οι ρυθμοί αυτοί είναι εξοντωτικοί για το περιβάλλον, καθώς μπορούν να προκαλέσουν λειψυδρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM