Μετά από 57 χρόνια, ο Ken ίσως αποκτήσει τώρα τον δικό του σύντροφο, μετά την παρέμβαση ενός ζευγαριού που επισήμανε στην Mattel ότι δεν υπάρχουν κούκλες, που αντιπροσωπεύουν ομόφυλα ζευγάρια- και η εταιρία αποφάσισε να ασχοληθεί. 

 

Ένα ομόφυλο ζευγάρι από την Αριζόνα θέλησε να δωρίσει στην ανιψιά τους ένα παιχνίδι που να αντικατοπτρίζει την δική τους πραγματικότητα, αλλά ψάχνοντας στα καταστήματα δεν κατάφεραν να βρουν κανένα.

 

Οι Matt Jacobi και Nick Caprio είναι μαζί εδώ και περισσότερα από 11 χρόνια και τον Μάιο σκοπεύουν να παντρευτούν, με παρανυφάκια τις δυο ανιψιές τους. Στις αρχές Δεκεμβρίου, η μια από αυτές, συγκεκριμένα η Natalie, είχε γενέθλια και το ζευγάρι θέλησε να της κάνουν δώρο ένα ζευγάρι που παντρεύεται, επειδή η ίδια λατρεύει τις κούκλες. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Walking into Christmas like...? . . . ?: @justin.brownell . . . . #Grooms #GayWedding #RelationshipGoals #InstaGay #GayCouple #PhotoShoot #MarriageEquality #LGBT

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MATT JACOBI (@mattjacobi) στις

 

«Θέλαμε να της δώσουμε κάτι που να της αρέσει αλλά να έχει σημασία, έχοντας κατά κάποιον τρόπο σχέση με τον γάμο που θα συμμετέχει. Κοιτούσαμε στα ράφια αλλά δεν βρίσκαμε τίποτα με το οποίο να ταυτιζόμαστε», είπε ο Jacobi.

 

Ψάχνοντας στα καταστήματα για ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου, έβρισκαν μόνο σετ με Barbie νύφη και Ken γαμπρό, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην δική τους ζωή. Οπότε αποφάσισαν να φτιάξουν ένα αυτοσχέδιο σετ, βάζοντας μαζί δύο κούκλες Ken κι αφήνοντας στην άκρη τα ταίρια τους, τις Barbie. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Hi @mattel! Happy Holidays. We had a difficult time finding a same sex wedding set to give to my niece for her 8th birthday. She and her little sister are flower girls in our upcoming May wedding. We thought it would be special to give her something with a little meaning behind it. What a bummer you don’t make one with two grooms. Anyway, we had to get creative and make a couple purchases. I hope our custom gift inspires you to make a #GayWedding set! ? . Kindest Regards, Matt Jacobi (America’s Favorite #Guncle) . . #LGBT #Grooms #Instagay #LGBTwedding #GayCouple #Guncles #RelationshipGoals #FamilyGoals #MarriageEquality

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MATT JACOBI (@mattjacobi) στις

 

«Είναι ακριβώς σαν εσάς», αναφώνησε με χαρά η 8χρονη Natalie όταν της έδωσαν το δώρο. Μετά την ενθουσιώδη αντίδρασή της, ο Jacobi κατάλαβε πως ήθελε να δώσει και σε άλλα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν κάτι παρόμοιο, οπότε δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία του αυτοσχέδιου ζευγαριού, ελπίζοντας να φτάσει μέχρι τα αυτιά της Mattel. 

 

«Αυτό το παιχνίδι έφερε τόση χαρά κι ευτυχία στην 8χρονη ανιψιά μου και υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες σαν εμένα με τον Nick. Έπρεπε να κάνω κάτι», σχολίασε ο Jacobi. 

 

Τελικά η διάσημη εταιρία παιχνιδιών όχι μόνο είδε την ανάρτησή του αλλά ανταποκρίθηκε θετικά, καλώντας στο ζευγάρι στα γραφεία τους στο Λος Άντζελες για να συζητήσουν την ιδέα στις αρχές Ιανουαρίου.  

 


Η Mattel κατασκευάζει κούκλες Barbie και Ken από το 1961 και τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολύ την εμφάνισή τους. Το 2015 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά κούκλες με διάφορους τύπους δέρματος και ένα χρόνο αργότερα, με διαφορετικούς σωματότυπους, ενώ πέρυσι δημιούργησε την πρώτη Barbie με χιτζάμπ. 


Με πληροφορίες από CNN